Op Chinese iPhones ontbreekt de tekst ‘Assembled in China’

Chinese iPhones hebben niet de tekst 'Assembled in China'. De iPhone is in China tot nu toe niet erg succesvol. In Zuid-Korea loopt het juist storm.

iphone in chinaEen medewerker van Business Week ging samen met een Chinese vriendin een iPhone kopen in Shanghai. Omdat de Chinese iPhone op een aantal punten verschilt van het model dat in de rest van de wereld wordt verkocht (er zit bijvoorbeeld geen Wi-Fi in), leek het een goed idee om ook het uiterlijk van beide toestellen eens te vergelijken. De Amerikaanse iPhone heeft de tekst ‘Designed by Apple in California, Assembled in China”. Op de Chinese iPhone blijkt geen melding te worden gemaakt van assemblage in China. In China is de belangstelling tot nu toe matig. Iets verderop, in Zuid-Korea, blijkt de iPhone juist heel erg aan te slaan.

Net als in China had de lancering op de markt nogal wat voeten in aarde. De iPhone werd in september al voorlopig goedgekeurd door de lokale telecomwaakhond en kreeg deze maand de definitieve goedkeuring. Volgens operator KT hebben 65.000 mensen sinds 22 november een pre-order geplaatst. Bijzonder is dat in Zuid-Korea slechts 1 procent van alle verkochte mobiele telefoons een smartphone is. Operator KT hoopt dat dit door de lancering van de iPhone gaat veranderen.

Via: Businessweek (China) en Yahoo Finance (Zuid-Korea)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2009, 23:05
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.