MobileDashboard: échte widgets op je SpringBoard (jailbreak)

MobileDashboard is een extensie voor MobileSubstrate die het mogelijk maakt om echte Mac OS X Dashboard widgets te gebruiken op je iPhone of iPod touch als overlay voor SpringBoard. Dankzij de compatibiliteit met Mac OS X Dashboard zijn er meteen een groot aantal widgets beschikbaar.

MobileDashboardDe afgelopen weken duikt de ene na de andere variant van Dashboard voor iPhone OS op. Dashboard is een applicatie voor Mac OS X, die het mogelijk maakt om mini-applicaties genaamd widgets te gebruiken. De laatste in deze serie is MobileDashboard, een extensie voor MobileSubstrate die het mogelijk maakt om echte Mac OS X Dashboard widgets te gebruiken op je iPhone of iPod touch als overlay voor SpringBoard. Dankzij de compatibiliteit met Mac OS X Dashboard zijn er meteen een groot aantal widgets beschikbaar.

Net zoals eerder de conceptvideo SpringBoard Exposé aanleiding was voor de applicaties Orbit en OverBoard, was het een conceptvideo van Ocean Observations die zorgde voor de vlucht van de ontwikkeling van Dashboard-varianten voor de iPhone.

Na installatie van MobileDashboard kun je widgets toevoegen aan de directory /var/mobile/Library/Widgets/ om ze te importeren. MobileDashboard ondersteunt naast échte Mac OS X Dashboard-widgets ook CrazyWidgets. Via de website van Apple zijn honderden widgets te downloaden die je in combinatie met MobileDashboard kunt gebruiken en daar kun je ook een top 50 van de meest populaire widgets vinden. Je moet er rekening mee houden dat de hardware van (met name de eerdere modellen van) de iPhone en iPod touch niet vergelijkbaar is met de gemiddelde Mac waar OS X op staat en dat dus niet alle widgets even soepel zullen draaien.

MobileDashboard is voor $1,49 te downloaden in de repository van BigBoss

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2009, 18:57
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.