Google CEO Eric Schmidt maakt zich zorgen om opmars e-readers

Google-baas Eric Schmidt maakt zich druk over de opmars van e-readers. Kinderen leren er slechter door lezen, terwijl ze van games juist wel veel opsteken.

eric schmidtTussen Google en Apple botert het de laatste tijd niet al te best. Opvallend is dan ook, dat Google CEO Eric Schmidt vlak na de lancering van de iPad wereldkundig maakt, dat hij zich zorgen maakt dat het leesvermogen van kinderen wordt aangetast door e-readers. Hij zei dat tijdens een presentatie voor het World Economic Forum in Davos. Je zou juist denken dat kinderen dankzij e-readers makkelijker toegang krijgen tot allerlei boeken, maar het gaat Schmidt erom dat ze ‘deep reading’ verleren: nauwkeurig lezen en begrijpen wat er staat.


Schmidt vreest dat e-readers leiden tot oppervlakkig lezen waardoor er uiteindelijk minder tijd wordt besteed aan het lezen van literatuur, boeken, magazines en dergelijke. Wie nu denkt dat Schmidt een knorrige oude man is, die het liefst wil dat kinderen gaan buitenspelen: dat is toch niet het geval. Schmidt ziet enorme kansen in gaming voor kinderen: het verbetert strategisch redeneren, oog-hand-coördinatie en dergelijke.

Via: The Register

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 februari 2010 om 22:57
Categorie
Achtergrond

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.