Mini Countryman krijgt iPhone-integratie met internetradio en weerbericht

De Mini Countryman is de eerste Mini die vergaande iPhone-integratie krijgt. Je kunt internetradio beluisteren en het weerbericht opvragen. Ook statusinformatie van de auto is via Mini Connected te vinden.

mini countrymanBMW gaat bij de komende uitvoering van de Mini Countryman zorgen voor vergaande iPhone-integratie. De auto krijgt een optioneel computersysteem met de naam Mini Connect, dat nauw samenwerkt met de iPhone. Er komen twee native applicaties, die ervoor zorgen dat je internetradio kunt luisteren. Ook haalt de iPhone weersverwachting en andere live-informatie op via de 3G-verbinding. Was je van plan de 2011-uitvoering van de Mini Countryman te kopen, dan moet je bij aanschaf opgeven of je Mini Connected meegeleverd wil hebben. De oplossing van Mini gaat een stuk verder dan andere autofabrikanten, die vaak alleen een dock in de auto inbouwen. Een rond schermpje op het dashboard geeft toegang tot alle functies. Op de autoshow in Geneve zal de nieuwe Mini Countryman voor het eerst te zien zijn.

De Mini Countryman is bedoeld als een compacte SUV en is na de 3-deurs Mini, de Clubman en de Cabro het vierde model in de Mini-familie. Webradio luisteren gaat via de 3G-verbinding van de iPhone, waarbij je met een draaiknop kunt afstemmen op de gewenste stations. In de Mini Countryman komt ook een Mission Control-functie om statusinformatie over je auto, waarschuwingen en weersinformatie op te vragen. In de toekomst wordt het ook mogelijk deze functionaliteit in andere Mini-modellen door te voeren. Ook zijn toekomstige uitbreidingen gepland, zoals navigatie en communicatie. Eigenlijk is dat vreemd, want handsfree bellen in de auto is een functie waar je als automaker toch eerder aan zou denken, dan aan het luisteren naar internetradio.

mini countryman interieur

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 16:03
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.