LCD-scherm van de iPhone beter dan de AMOLED van Nexus One

Raymond Soneira, van DisplayMate Technologies heeft recent een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het scherm van de iPhone 3GS ten opzichte van de AMOLED van de Google Nexus One. Ook het scherm van de iPhone zou niet perfect zijn.

iPhone 3GS schermresultaat tov Google Nexus OneDe Nexus One is de eerste in een reeks ‘superphones’ van Google en wordt als zodanig vaak vergeleken met de iPhone. Eerder bleek al dat de iPhone op het gebied van 3D-rendering beter presteert dan de Nexus One. Maar dat is niet het enige. Raymond Soneira, van DisplayMate Technologies heeft recent een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van het scherm van de iPhone 3GS ten opzichte van de AMOLED van de Google Nexus One. Gebruikers gaven aan, dat ze het scherm van de Nexus One beter vonden nadat ze beide toestellen gebruikt hadden en Soneira wilde daar wel eens het fijne van weten.

Uit zijn onderzoek blijkt dat het scherm van de Nexus One slechtere resultaten geeft als het gaat om de beeldkwaliteit dan het scherm van de iPhone. Maar ook het scherm van de iPhone is niet perfect. Wat Apple goed heeft gedaan met de software zouden ze ook met het scherm moeten doen, aldus Raymond.

De weergaves op beide toestellen zijn aan de hand van het resultaat op een studiomonitor vergeleken. De Nexus One heeft veel ruis en vertoont geen gelijkend beeld met de studiomonitor. De onderzoeker noemt als een van de redenen waarom gebruikers toch voor de Nexus One kiezen, dat ze vaak niet weten waar ze op moeten letten bij de aanschaf van een telefoon. Gebruikers weten het verschil niet tussen een goed en slecht scherm. Ook bij de aanschaf van TV’s letten gebruikers vaak alleen maar op de helderheid, aldus de onderzoeker:

The Nexus One really exaggerates the colors, and when you first look at it, it looks great. But if you know what a picture is supposed to look like, then it doesn’t look so good, because there’s just too much color.

Hij geeft in het onderzoek verder aan dat de Nexus One wel goed is in het weergeven van tekst, iconen en grafische elementen, maar als het gaat om realistische foto’s, dat deze dan tekort schiet. Een van de redenen zou zijn dat de Google Nexus One 16-bit kleurdiepte gebruikt met 32 intensiteitsniveau’s voor rood en blauw en 64 niveau’s voor groen. Dit gebeurt normaliter alleen bij goedkope toestellen, aldus de onderzoeker.

Hij is ook niet helemaal positief over het scherm van de iPhone 3GS. Het heeft dan wel een beter scherm dan de Nexus One, toch heeft het scherm een te laag contrast en zwakke kleurverzadiging, oftewel kleurzuiverheid. De iPhone gebruikt een kleiner kleurengamma dan de standaard, terwijl de Nexus One een breder kleurengamma gebruikt. Ook geeft de onderzoeker aan dat de resolutie van het scherm aan de lage kant is. Op dit moment is er een contrastratio van 100. Dit zou 1000 moeten worden om een betere kwaliteit te garanderen. Zijn conclusie over het scherm van de iPhone luidt:

The iPhone’s display is actually not up to the standard of the rest of the iPhone.

Meer informatie over zijn onderzoek is te lezen op de website van DisplayMate
Bron: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2010, 15:12
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.