mikro gids tv app

Mikro Gids-app laat je persoonlijke tv-gids samenstellen

Met de Mikro Gids app voor iPad kun je nu zelf je ideale tv-avond samenstellen door een kijkplan te maken. De tv-gidsapp voor iPad bevat daarvoor een markeerfunctie.

mikro gids tv appEen kwart van de Nederlanders heeft een onvolledig of totaal geen overzicht van het huidige tv-aanbod. Dat blijkt uit een onderzoek dat Mikro Gids heeft laten uitvoeren door bureau Ruigrok | Netpanel. Met meer dan 90 zenders en aanbieders is er meer dan ooit behoefte aan een gids, waarmee je een persoonlijk kijkplan kunt samenstellen. Vandaar dat Mikro Gids deze week een vernieuwde tablet-app uitbrengt, waarmee dat kan: zelf programma’s markeren en toevoegen aan je persoonlijke kijkplan.

Christel Verhoeven, marketingmanager KRO-bladen:

Onze huidige doelgroep doet dat nu met een pen of markeerstift in de programmagids. Hier speelt de app nu op in. In de app is het zelf kunnen markeren een van die nieuwe functionaliteiten.

Gelukkig sta je er bij het markeren van je favoriete programma’s niet alleen voor:

Daarbij krijgt men nog steeds de handige kijktips, zodat men inspiratie opdoet voor een avondje voor de tv en achter de laptop of tablet. We merken dat door het enorme aanbod aan programma’s er nog steeds veel behoefte is aan informatie. Dit doen we al 40 jaar door middel van onze gids en vanaf deze week ook met de nieuwe Mikro Gids marker app.

mikrogids-kijkplan

Het nieuwe tv-kijken

Televisiekijken is de laatste jaren interactief geworden en kijkers zijn hoe langer hoe meer de dirigent van hun eigen televisiewereld. Uit het onderzoek van Mikro Gids blijkt dat 82% van de Nederlanders al regelmatig ‘on demand’ kijkt. Ouderwets bankhangen, het traditionele tv-kijken, blijft trouwens wel veruit het populairst: ook de groep die aangeeft geregeld on demand te kijken, brengt driekwart van zijn televisietijd traditioneel door. Toch zal de komende tien jaar de ‘on demand’-ontwikkeling doorzetten. Verhoeven:

Deze ontwikkeling nemen we mee in de app door niet alleen de traditionele zenders te blijven aanbieden, maar ook andere aanbieders, zenders en kanalen in de toekomst toe te voegen.

Verschillend tv-kijken bij ouderen en jongeren

Trendwatcher Adjiedj Bakas, geïnterviewd in Mikro Gids deze week, maakt een onderscheid tussen verschillende groepen kijkers:

Mijn inschatting is dat ouderen nog heel lang op de traditionele manier zullen blijven kijken. Ze zijn tevreden met het huidige aantal zenders en hebben eerder last van de keuzestress die het enorme aanbod met zich mee kan brengen. Jongeren zullen hun tv-avond wel steeds meer inrichten op basis van hun eigen tijd en smaak.

Een ander aspect van het nieuwe kijken is de toename van het aantal (verschillende) schermen in huis. Hoewel veruit de meeste Nederlanders (98%) nog steeds op hun tv-toestel kijken, maakt een behoorlijk deel gebruik van andere schermen, zoals laptops (45%), tablets (36%) en smartphones (20%). Vooral de behoefte aan mobiele schermen zal volgens Bakas de komende jaren toenemen:

Ik denk dat het tv-toestel, zoals wij dat kennen, over tien jaar nauwelijks meer in huiskamers te zien is. Ik heb onlangs experimenten gezien met smartphones waarmee je beelden haarscherp in de lucht kunt projecteren.

Met de vernieuwde Mikro Gids-app kan iedereen zijn eigen tv-avond samenstellen. De app is alleen beschikbaar voor de iPad en is gratis te downloaden. Betalende abonnees krijgen toegang tot alle (toekomstige) extra’s.


Adformatie mobilemarketing logoDit artikel, geschreven door Richard Otto (@richardotto), is met toestemming doorgeplaatst van Adformatie/MobileMarketing.nl in het kader van een wederzijdse contentuitwisseling om zakelijk mobiel gebruik te promoten. Het artikel vertegenwoordigt niet de mening van de redactie van iCulture.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2014, 18:45
Categorie Apps
Onderwerp tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.