apple_iOS8_widgets_craig_federighi

Tien nieuwe leuke widgets voor iOS 8

Het aanbod leuke widgets voor iOS 8 op de iPhone- en iPad wordt alsmaar groter. Nu met onder andere een calculator, stappenteller en meer. We zetten er 10 op een rij.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

widgets voor iOS 8 aankondigingDe invasie van widgets voor iOS 8 is niet te stuiten. Talloze apps voor de iPhone en iPad richten zich exclusief op het aanbieden van handige widgets voor iOS 8, meteen bereikbaar in het berichtencentrum. Wij zetten de nieuwste releases van widget-apps in iOS 8 op rij.

Lees ook: Widgets in iOS 8: dit moet je weten

Lees ook: De beste weerwidgets voor iOS 8

Friendly Clocks

(afgebeeld) Zie hoe laat het is bij je vrienden en familieleden, waar ter wereld ze ook zijn. In de Friendly Clocks-app voer je hun locatie, naam en tijdstip in. Op de Vandaag-pagina van het berichtencentrum zie je die foto’s, namen en hun tijdstippen vervolgens op een rij.

Quickiee

(afgebeeld) Sneller iets op een sociaal netwerk zetten dan je ooit hebt gedaan? Het kan met Quickiee. Je bepaalt welke knoppen in de widget komen te staan. Vanuit de widget kan je dan met één tik doorgaan naar Facebook, Twitter, iMessage of e-mail om snel een bericht te maken en te versturen.

iOS 8 widgets Friendly Clocks iPhone iOS 8 widgets Quickiee

MoneySmart

Je inkomsten en uitgaven bijhouden in een iPhone-app is altijd een bewerkelijke klus geweest, omdat je simpelweg elke uitgave handmatig in zo’n app moet zetten. MoneySmart maakt het handig door die functie meteen als widget aan te bieden. Je ziet ook wat je vandaag al hebt ingevoerd.

Motivational Quotes

Simpeler dan deze widget kan het eigenlijk niet. Je krijgt elke dag een quote die je inspiratie de vrije loop moet laten, of je extra geprikkeld kan krijgen. Het is niet de eerste app die het doet: als je in todo-app Clear geen taken in de widget hebt, lees je ook daar quotes.

Countdowns

(afgebeeld) Tel af tot belangrijke dagen die je invoert in de app. Countdowns laat je belangrijke evenementen op de Vandaag-pagina zien. Bij elk evenement in de app geef je een omschrijving, icoontje en datum in. Met een extra schuifje kan je ook de resterende tijd weergeven in de widget.

iMonitor for iOS 8

(afgebeeld) iOS 8 geeft je meer inzicht dan ooit in batterijverbruik en het geheugen van de iPhone of iPad, maar deze kleine applicatie brengt die app ook naar het widgetoverzicht. Je ziet hoeveel geheugen je gebruikt, hoeveel opslagruimte je over hebt en hoeveel rekenkracht het toestel gebruikt.

iOS 8 widgets Countdowns iPhone iPad iMonitor for iOS 8 iPhone widgets

tinyCalc

Je hebt een rekenmachine al snel bij de hand vanuit het controlepaneel op de iPhone, maar met tinyCalc kan je er ook een op de Vandaag-pagina van het berichtencentrum zetten. Zo kan je berekeningen uitvoeren zonder een app te starten. Handig is dat je twee ‘magische knoppen’ in kan stellen in tinyCalc, zodat je knoppen voor specifieke berekeningen direct bij de hand hebt.

Data Usage Pro

In navolging van DataMan Next is nu ook deze dataverbruik-app voorzien van een widget in het berichtencentrum. In een groene statusbar zie je hoeveel data je nog te gaan hebt deze maand. Voor de duidelijkheid is het aantal verbruikte en resterende MB’s ook los vermeld.

TickTrack

(afgebeeld) Moet je uren schrijven voor projecten, klussen of je studie? TickTrack is een nieuwe app waarin je die uren bijhoudt, met een wapen: je kan de timers activeren en stopzetten vanuit de widget. De timers zijn wel behoorlijk groot weergegeven. Dat kan toch wel wat subtieler?

StepCount 2

(afgebeeld) Deze aardige stappenteller-app zet in de widget hoeveel stappen je al hebt gezet vandaag, en toont je ook het doel dat je voor jezelf hebt ingesteld. Je ziet ook hoeveel afstand je met die stappen hebt afgelegd op een dag – al lijkt daarbij geen rekening te zijn gehouden met fietsen. In de app zelf zie je hoeveel calorieën je met je beweging hebt verbrand.

iOS 8 widgets Tick Track Widgets iOS 8 Stepcount app

Widgets voor iOS 8 installeren

Lees ook: Deze iPhone- en iPad-apps hebben nu al iOS 8-widgets

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2014, 18:15
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp widget

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.