Microsoft niet onder de indruk van iPhone-cijfers

Microsoft's Robbie Bach is niet onder de indruk van de verkoopcijfers van de Apple iPhone. Operators willen keuze en dat kan Microsoft bieden, meent Bach.

robbie bachRobbie Bach van Microsoft maakte een ongeïnteresseerd gaapgebaar tijdens een interview met BusinessWeek. De reden was het nieuws dat Apple 6,9 miljoen iPhones heeft verkocht. Bach had niet zozeer kritiek op de iPhone zelf, maar vindt de verkoopcijfers niet indrukwekkend. Apple had een grote lancering van een nieuw product, ze lanceerden op grote schaal in een hoop nieuwe landen en via een hoop nieuwe operators. Dit kwartaal heeft RIM zijn grote lancering en op een gegeven moment hebben wij onze grote lancering. We zullen zien hoe de zaken zich normaliseren“.

Daarbij heeft Bach het wellicht over de lancering van Windows Mobile 7. De Microsoft-topman is hoofd van de Entertainment & Devices Division, die onder andere verantwoordelijk is voor Windows Mobile. Bach vindt het niet zo indrukwekkend dat Apple voor het eerst meer toestellen heeft verkocht dan rivaal RIM. Volgende maand gaat RIM de BlackBerry Bold in de VS lanceren. Kort daarna volgt ook nog de BlackBerry Storm, een toestel met touchscreen.

Volgens Bach loopt Apple nog wel tegen beperkingen aan. Operators willen meerdere toestellen aanbieden. Microsoft is dan veel aantrekkelijker om mee samen te werken, omdat ze toestellen van Samsung, Sony Ericsson, LG, HTC, Motorola en andere kunnen aanbieden.

Meer info: Businessweek via Electronista

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2008, 22:51
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, verkopen, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.