Mailapp CloudMagic krijgt support voor andere apps: Pocket, Evernote en meer

De snelle mailapp CloudMagic voor iPhone en iPad heeft nu Cards. Die voegt functies van Evernote, Pocket, Trello, Salesforce en meer toe.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

CloudMagic razendsnelle mailapp iOSDe razendsnelle mailapp CloudMagic heeft een dijk van een update gekregen. De applicatie is voorzien van zogeheten cards. Die zorgen ervoor dat de informatie in je mailbericht meteen terecht komen in de applicatie waar je ze wilt hebben. Zo kan je interessante links bijvoorbeeld meteen doorzetten naar leesapp Pocket, notities meteen toevoegen aan Evernote of verzoeken direct aanmaken als nieuwe kaart in Trello. Volgens CloudMagic kan het niet lang duren voordat er ondersteuning is voor nog veel meer apps.


Want, zo valt te horen in de promovideo die gepaard gaat met de nieuwe functie, ‘het kost maar enkele regeltjes code’ om een kaart toe te voegen. Je koppelt de accounts van de applicaties in CloudMagic en kan daarna in elke e-mail een knop bovenaan het bericht drukken om het kaartenoverzicht te openen. Daarin stuur je de app met een paar gerichte handelingen door naar een app.

Dat CloudMagic de kaarten hanteert en niet zomaar een deelknop, heeft vermoedelijk twee redenen. De logische eerste is dat je vanuit de mailapp meteen de juiste informatie kan invoeren om iets door te zetten, zonder de app te verlaten. Het goede notitieboek van Evernote, de juiste contactinformatie in Salesforce en de mailinformatie in MailChimp. Met een gewone deelfunctie zou je de informatie nog moeten rangschikken als je de betreffende app binnenkomt. De andere reden is wellicht kennis. De Palo Alto-startup CloudMagic krijgt nu immers meer over je te weten, simpel omdat je accounts koppel. Het verdienmodel van de app kan schuilen in sommige meer specifieke kaarten, zoals bijvoorbeeld CRM-verbindingen.

In de nieuwe update zijn andere aspecten van CloudMagic eveneens verbeterd. Je kan nu e-mails archiveren in Exchange, iCloud en handmatig ingestelde mailboxen – en dus niet alleen meer in Gmail en Hotmail. Verder kan je nu met een lange tik meerdere mails selecteren en verplaatsen naar een map. En als laatst is de weergave van mails met HTML-code verbeterd.

CloudMagic kaarten aanmaken iPhone CloudMagic artikel doorzetten naar Pocket

CloudMagic is een indrukwekkende mailapp voor iPhone en iPad. De applicatie is pijlsnel, betrouwbaar met pushberichten, kan meerdere mails tegelijk handig beheren, bevat een gezamenlijke inbox voor je verschillende accounts en ook de zoekfunctie is indrukwekkend. CloudMagic raast na het aanmaken van een account door je mailbox om die doorzoekbaar te maken. Als je dat hebt gedaan, kan je gearchiveerde mail zelfs zonder internetverbinding terugvinden.

Downloaden: CloudMagic (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:06
Onderwerpen
,
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.