LG: ‘Onze tablet wordt beter dan de iPad’

LG gaat in het vierde kwartaal een Optimus tablet uitbrengen. Die wordt beter dan de iPad en focust zich vooral op creëren van content en productiviteit.

lg tabletEen topman van LG heeft beweerd dat de Android-tablet die ze maken beter is dan de Apple iPad. Dat schept hoge verwachtingen voor de fabrikant, die ook verantwoordelijk is voor de productie van Apple-onderdelen, zoals het scherm van de iPhone 4. Het werd gezegd door Chang Ma, vice-president marketing voor LG’s mobiele apparatendivisie in een interview met de Wall Street Journal.

Maar hoe denkt LG dat te gaan bereiken? Chang Ma geeft aan dat het bij LG’s tablet niet alleen gaat om het weergeven van content, maar veel sterker om het creëren ervan. Dat houdt in dat je makkelijker documenten kunt schrijven, video’s bewerken en programma’s maken. Ook komen er functies uit het hogere segment in, waarbij de nadruk op productiviteit ligt. Het wordt een verrassend productief apparaat. Kortom: “Our tablet will be better than the iPad.”

LG is van plan om voor het eind van het jaar nog 10 nieuwe smartphones te lanceren en 5 miljoen apparaten te verkopen. De tablet komt in het vierde kwartaal beschikbaar in de Optimus-productlijn. De belangrijkste markt zal de VS zijn, maar Ma wilde nog niet zeggen of zijn bedrijf de apparaten via een operator gaat verkopen. Volgens Gartner heeft LG nu 1,2 procent van de smartphonemarkt in handen. Maar LG is ervan overtuigd dat ze die achterstand gaan inhalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2010, 18:55
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.