iPod touch-frontje met cameraopening opgedoken

In een Chinese webshop zijn onderdelen opgedoken die naar verluidt afkomstig zijn van de nieuwe iPod touch en opnieuw de geruchten over een FaceTime-camera bevestigen.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPod touch FaceTime-cameraopeningInmiddels bestaat er geen twijfel meer: Apple komt binnenkort met een nieuwe iPod touch. Vrijwel elke week komt er wel nieuwe informatie over de aankomende upgrade naar boven. Zo ook vandaag. In een Chinese webshop (Google Translate) worden onderdelen van de nieuwe iPod touch aangeboden, zo ontdekte het blog MICGadget, die gespecialiseerd is in producten die in China zijn gemaakt, zoals nep-iPhones, -iPods en andere gadgets.


Uit de foto’s die door de website zijn gepubliceerd, blijkt dat het gaat om het LCD-scherm en de voorkant (bezel) van het apparaat waarin duidelijk een opening voor een camera te zien is. Dit bevestigt nogmaals de geruchten dat de vierde generatie iPod touch (net zoals de iPhone 4) een camera krijgt voor FaceTime. Hoewel de iPod touch geen telefoonnummer heeft, heeft Apple daar ook al een oplossing voor gevonden: FaceTime op basis van e-mailadressen, zo werd eerder al duidelijk.

Een ander gerucht is dat de nieuwe touch een retina-beeldscherm zal krijgen. Uit het te koop aangeboden LCD-schermpje kan dat achter niet worden afgeleid. Wel blijkt uit de foto’s dat het originele onderdelen betreft, omdat ze zijn voorzien van het opschrift ‘Apple © 2010’. Volgens de webshopeigenaar zijn de onderdelen afkomstig van een ‘special kanaal’, mogelijk een iPod touch-prototype wat recentelijk uit een van de fabrieken is verdwenen. Wie het LCD-schermpje wil bemachtigen hoeft overigens niet diep in de buidel te tasten. Voor 650 Chinese Yuan (ongeveer 75 euro) wisselt het onderdeel van eigenaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.