‘Lancering BlackBerry 8900 verschoven vanwege 3G iPhone’

Volgens bronnen van Fortune is BlackBerry-maker RIM gedwongen om de lanceerdatum van de BlackBerry 8900 te verschuiven van juni naar augustus. De lancering van het nieuwe 3G-toestel valt dan niet samen met de lancering van de 3G iPhone.

BlackBerryBlackBerry-fabrikant RIM zou in juni een nieuwe smartphone lanceren als vervanger van het huidige topmodel, de BlackBerry 8800. De nieuwe BlackBerry 8900 (Meteor) zou in de VS via AT&T op de markt komen maar is nu verschoven naar augustus. De officiële verklaring is dat de belkwaliteit nog niet goed genoeg is, maar volgens een artikel van Fortune heeft het met iets heel anders te maken: de lancering van de 3G iPhone.

AT&T zou daarmee voorkomen dat de lancering van de BlackBerry 8900 samenvalt met de nieuwe iPhone. Verschillende analisten gaan er inmiddels vanuit dat de aankondiging voor de 3G iPhone op 9 juni plaatsvindt. De iPhone zou volgens deze analisten uiterlijk op vrijdag 27 juni verkrijgbaar kunnen zijn, precies een jaar na de lancering van de originele iPhone op 29 juni 2007. De BlackBerry 8900 is ook een 3G-toestel (met HSDPA), GPS, Wi-Fi en een gebruiksvriendelijker startscherm. AT&T en RIM willen allebei niet op beweringen over een mogelijke verschuiving van de lanceerdatum reageren. RIM schijnt ook nog bezig te zijn met een ‘iPhone-killer’ met touchscreen, de BlackBerry 9000 (zie foto).

Meer info: Fortune

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2008, 15:11
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.