Laat de iPad 2 vallen met een Smart Cover en zie wat er gebeurt

De mensen van SquareTrade testen hoe goed een Smart Cover van Apple de iPad 2 beschermt tegen een val. Dat gaat goed in de eerste test, maar in de tweede...
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 uit handen gevallenIn het kader wetenschap voor en door amateurs: hoe goed beschermt zo’n Smart Cover van Apple de iPad 2 nou eigenlijk? SquareTrade kocht enkele iPad’s om ze op een verharde vloer te gooien. Eentje met de Smart Cover, waarvan Apple hoopt dat je die bij de iPad koopt – en eentje zonder. Vervolgens slippen ze pardoes tegelijk uit de handen. Een video toont het verschil en bevestigt: misschien is een hoes voor je iPad niet zo’n gek idee.

De naakte iPad 2 komt ernstig gehavend uit de strijd. Er zitten zoveel krassen en barsten in het beeld dat je het apparaat kan afschrijven. De iPad 2 met Smart Cover komt er goed vanaf en heeft bijna geen schade opgelopen. Een tweede test, waarin de tablet van schouderhoogte wordt gegooid, loopt echter minder goed af. De magneet van de Smart Cover laat in de vaart van de val los. Zo loopt de iPad 2 alsnog barsten aan de zijkant en in het midden van het apparaat op.

Via AllThingsD

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2011, 15:59
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.