Krijgt de iPad een stylus die op afstand werkt?

Er is een patent van Apple opgedoken waarin een communicating stylus naar voren komt, die op afstand en zonder touchscreen aan te raken, gegevens kan invoeren op een iPad of iPhone.

Patent stylus op touchscreenZonet opgedoken: een patentaanvraag van Apple uit januari 2010, waarin een bijzondere stylus uit de doeken wordt gedaan. De beste omschrijving voor Apple’s ‘communicating stylus’ is een pennetje dat op afstand en zónder aanraking van een touchscreen werkt. De stylus is uitgerust met locatiedata en een accelerometer en moet dus ook opgeladen worden. De notities die je ermee maakt of acties die je ermee uitvoert kunnen dan op afstand vertaald worden naar de iPad of iPhone.


De vinding is met name handig voor schrijven. In dat geval kun je op elke ondergrond iets schrijven en wordt het vanzelf gedigitaliseerd. Wie ervaring heeft met aantekeningen maken met een stylus op een touchscreen, weet waarom dit erg handig kan zijn. De omvang van het beeldscherm kan erg beperkend werken voor de schrijfruimte en daardoor kunnen veel fouten gemaakt worden en gaat schrijven met een pen er erg traag op.

Op een tekening is te zien dat een tekst die op papier wordt gezet met de stylus, ook ingevoerd wordt op een telefoon. Dat wijst erop dat de techniek ook te implementeren is in een normale pen. “In aanvulling daarop kan de stylus gebruikt worden op een whiteboard en kan het geschrevene ook meteen doorgezet worden naar een ander apparaat“, stelt Apple-medewerker Aleksander Pance in de patentaanvraag.

Patent stylus papier naar iPhone

Hetzelfde patent omvat overigens nog een ingediende octrooiaanvraag voor een pennetje. De ‘stylus for touch sensitive devices’ is echter een stuk algemener van opzet. Het beschrijft een stylus die warm wordt aan de input-kant zodat hij ook bij kou te gebruiken is op touchscreens. Ook deze stylus zou moeten worden opgeladen om weer bij kracht te komen. De patenttekening laat zien dat de oplader van de pen in een iDevice zit. Dat maakt het wat onwaarschijnlijk dat we het idee achter dit patent snel terug zullen zien op de iPhone of iPad. Tot dusver houdt Apple zich namelijk ver verwijderd van input met een stylus.

Via AppleInsider

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.