Kranten op de iPad: Metro en voorpagina’s van kranten

Op je iPad kun je onderweg de krant lezen. Metro brengt alle kranten in PDF-versie uit, zodat je deze op de iPad kunt lezen, ook op vakantie. Ook kun je op
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

metro krantAls je op weg naar je werk dagelijks de gratis Metro-krant uit de bakken graait, moet je tijdens de vakantie misschien afkicken. Elke dag zonder je dagelijkse krantje is even wennen. In vakantielanden als Griekenland en Portugal kun je weliswaar de Metro vinden in trein- en metrostations, maar het leest toch een stuk minder lekker weg dan je Nederlandse krantje. Gelukkig is daar een oplossing voor: Metro biedt de kranten ook in PDF-versie aan, zodat je ze op je iPad kunt lezen.


Op ReadMetro.com vind je PDF-versies van Nederland, Frankrijk, Denemarken en nog 20 andere landen. Zelfs China staat erbij. En het is ook mogelijk om de speciale Amsterdam- of Rotterdam-editie van Metro te lezen. Iets gemist? Oude edities vind je ook terug op de site. Zoek je in het weekend wat meer verdieping, dan kun je natuurlijk altijd nog een krantje via de iPad-applicatie van NRC aanschaffen.

Een PDF van de Metro is zo’n 5MB groot, dus is het aan te raden om dat via Wi-Fi te doen. Er zijn vervolgens meerdere manieren om de PDF-krantjes te lezen, bijvoorbeeld met de pas vernieuwde applicatie ReaddleDocs of het goedkopere GoodReader (€0,79).

metro pdf

Voorpagina’s van ruim 500 internationale kranten op je iPad

Wil je de voorpagina’s lezen van wereldwijde kranten lezen, zonder naar de winkel te gaan, dan kan dat ook. Newseum.org toont de voorpagina’s van ruim 500 internationale kranten, zodat je kunt vergelijken hoe ze belangrijke nieuwsgebeurtenissen hebben gepresenteerd.

andorraVoor België is bijvoorbeeld Het Nieuwsblad aanwezig en voor Duitsland de Tagesspiegel en Frankfurter Allgemeine. Nederlandse kranten doen niet mee. Newseum is vooral interessant als je van lokaal Amerikaans nieuws houdt, want je kunt bijvoorbeeld 7 lokale kranten uit Arkansas bekijken. Elke dag de krant van Andorra (zie hiernaast) lezen was tot nu toe een tamelijk onmogelijke opgave, maar met Newseum lukt het wel. Voor Newseum heb je geen PDF-lezer nodig, je kunt gewoon in de browser kijken en inzoomen op de kranten.

Meer info: Metro PDF’s en Newseum
Tipgever: Jan-Willem via Twitter

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:33
Categorie
iDevices

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.