Koopadvies David Pogue: nog even wachten met nieuwe iPhone

Gadgetexpert David Pogue van de New York Times raadt geïnteresseerde iPhone-kopers aan om hun aankoop nog even uit te stellen. Er zijn teveel signalen dat er een nieuw model aankomt. Open deur? Voor ons wel, maar mensen die zich niet dagelijks met de iPhone bezighouden weten vaak nog van niets...

PogueEr zijn op dit moment een hoop mensen die koopadvies willen: heeft het nog zin om een iPhone uit de VS te halen, hoe weet ik vooraf of er nog voorraad is en is het niet slimmer om op de 3G-versie te wachten? Voor mensen die het iPhone-nieuws een beetje in de gaten houden zijn die vragen makkelijk te beantwoorden, maar voor een leek zijn er nog veel onduidelijkheden. Vandaag kregen we via het contactformulier bijvoorbeeld nog de vraag binnen, of de huidige 16GB iPhone straks ook op 3G te gebruiken is (eh, nee…). Gadgetexpert David Pogue van de New York Times heeft voor de twijfelaars ook nog wel een advies: het is beter om een paar weken te wachten met de aanschaf.

Dat ligt er natuurlijk wel aan welk type gebruiker je bent: avontuurlijke types die niet elke cent hoeven om te draaien kunnen na de lancering meteen naar de winkel rennen. Ben je meer van het behoudende type en hou je van zekerheid, dan kun je inderdaad beter even wachten. Voor regelmatige bezoekers van iPhoneclub lijkt dat een open deur, maar besef wel dat het voor mensen die niet dagelijks het iPhone-nieuws volgen vaak niet helemaal duidelijk is wat er precies speelt. Ga op een doorsnee zaterdagmiddag in een drukke winkelstraat staan en vraag wat 3G is en je hebt grote kans dat je in 80% van de gevallen een nietszeggende blik terugkrijgt.

Pogue is iemand die vroegtijdig nieuwe producten te zien krijgt, dus we vermoeden dat hij (na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring) al wel een blik op de nieuwe iPhone heeft geworpen. Pogue geeft vier redenen waarom er een nieuwe iPhone aankomt (niets nieuws: de komst van iPhone 2.0 software, opmerkingen van AT&T’s Randall Stephenson, voorspellingen van analisten en het feit dat Apple zelden een jaar voorbij laat gaan zonder een nieuwe versie van een product uit te brengen). Pogue raadt geïnteresseerde kopers aan om nog even te wachten tot juni. Logisch advies, maar gezien de lange rijen bij de Apple Stores heeft blijkbaar nog niet iedereen door dat er een nieuwe iPhone aankomt.

Via: New York Times Blogs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2008, 19:30
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.