Reacties voor: Wanneer haalt de iPhone de klantenkaarten uit je portemonnee?

Er zijn steeds meer apps voor klantenpassen, maar in veel winkels werken ze niet. Waar en wanneer wel ? iCulture zocht het voor je uit.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 28 reacties

  1. De barcodelezer voor de handscanners bij de Albert Hein in Schagen accepteert zonder problemen de AH klantenkaart in Passbook.

  2. Albert Heijn heeft in veel zgn ‘zelfscan’ filialen al geschikte scanners geinstalleerd. Ik gebruik daar de kaart vanuit Passbook al.

  3. Erg interessant artikel. Goed uitgezocht ook! In dit geval gaat de techniek toch wat snel voor de gemiddelde retailer. Bij mij werkt het dan ook niet altijd.

  4. Ik gebruik al tijden Passbook voor al mijn passen. Slechts een paar (o.a. Karwei) kunnen de pas digitaal scannen. Bij de anderen wordt door de cassiere keurig het cardnummer handmatig ingetikt. Dat vinden ze niet altijd leuk want dat kost tijd maar als we dit nu allemaal gaan doen is wellicht een manier om de introductie van 2d scanner te bespoedigen? Mij bevalt het in ieder geval prima: AH, Gall & Gall, Airmiles etc.

  5. En mochten ze winkels al uit gaan rusten met 2D-scanners, dan zouden ze ook moeten nadenken over het door de klant zelf scannen van z’n/haar smartphone. No way dat ik m’n +800 euri kostende iPhone aan een caissière m/v geef!

  6. Interessant artikel! Maar hoe zit het met RFID? Ligt het niet veel meer voor de hand om klantenkaarten op een chip te laden (en aldus uit te lezen) dan op een smartphone? Ik geef liever even een sleutelhanger aan de caissière dan mijn iphone.
    Als bedrijven dan toch nieuwe scanners aanschaffen, dan lijkt me dat veel handiger. Kan er meteen contactloos mee betaald worden, automatisch sparen, noem maar op! Lijkt me technisch veelzijdiger dan nog steeds streepjescodes…
    Ook met een boardingpass vind ik het maar gedoe om steeds mn iphone tevoorschijn te halen, ik print m tegenwoordig weer gewoon. Vouwt ook beter in mijn paspoort 😉

  7. Bij de ANWB winkel in Roermond werkt het met Passbook.
    De medewerksters willen de code overtypen. Als ik zeg: scan de barcode op mijn scherm maar, kijken ze verbaasd. Het werkt wel!
    Toch weer één pasje minder.

  8. In Oostenrijk zijn ze alweer een stap verder: daar weigeren de retailers apps van derden te scannen, waardoor je voor elke winkel weer een aparte ‘eigen’ app moet downloaden. Dat lijkt simpel op te lossen, zet alles in 1 mapje, maar sommige apps zijn weer achterlijk groot, waardoor ik toch maar weer alle pasjes meezeul.

  9. wanneer de retailers eruit zijn en massaal aan de 2D scanners gaan, zijn ze allang weer ingehaald door een andere veel betere techniek. allemaal leuk dat het in theorie kan maar in de praktijk duurt dit gewoon veel te lang.

  10. Ik woon (ook) in Oostenrijk en heb totaal geen problemen om de stocard app te gebruiken bij retailers.
    Wat nog handiger is bij de Merkur supermarkt, daar registreer je je pinpas en wordt op die manier als spaarkaart herkenning gebruikt.
    Aangezien toch heel veel mensen hun pinpas bij zich hebben of meteen gebruiken voor pinnen is het reuze gemakkelijk.

  11. Ik werk zelf bij de praxis en hier hebben we ook al een tijdje scanners die geschikt zijn om vanaf de smartphone te scannen

  12. Gebruik al een poosje “kaartsaldo” zeer compleet

  13. Passbook werkt verder prima : Karwei, Albert Heijn, Christine Leduc 😉

  14. Origineel geplaatst door Jamie
    In Oostenrijk zijn ze alweer een stap verder: daar weigeren de retailers apps van derden te scannen, waardoor je voor elke winkel weer een aparte ‘eigen’ app moet downloaden. Dat lijkt simpel op te lossen, zet alles in 1 mapje, maar sommige apps zijn weer achterlijk groot, waardoor ik toch maar weer alle pasjes meezeul.

    Gewoon een kwestie van één keer een screenshot maken in die apps toch? Kun je hem daarna weggooien. De winkelmedewerker zal het verschil niet zien, tenzij hij zelf in de app wil rondklikken.

  15. In IKEA lukt normaal gezien ook.

  16. Dit verhaal klopt niet, ik ben zelf medewerker bij shell en men kan al ruim een jaar hun smartphone gebruiken. Ik denk dat mensen het niet weten. De scanners zijn up to date van motorola.

  17. Bij de Gamma (in Zwolle in ieder geval) hebben ze werkende 2D scanners.

  18. Gamma in Roermond werkt al ruime tijd. AH geeft wel zelfscanner uit maar kassa werkt nog niet, dus pasje nog steeds nodig. Verder meestal helaas nul op request. Zou zo makkelijk zijn!

  19. Gebruik al tijden Passbook. Scannen werkt alleen bij Karwei voor zover ik heb meegemaakt. Bij anderen laat ik code gewoon intypen. Dat vindt men niet altijd prettig, maar het scheelt een hoop pasjes. Als we dat eens allemaal gingen doen, zou dat de zaak bespoedigen?

  20. Gamma en Hunkemöller scannen de kaart vanaf mijn telefoon, Appie alleen de winkels met de “nieuwe” handscanners, die waar je nu eerst op akkoord moet drukken alvorens te kunnen zelfscannen, hopelijk komt de Shell ook snel (en vele andere natuurlijk)

  21. Bij onze AH kun je de iPhone gebruiken als scanner met de zelfscan-app. Na het boodschappen doen verschijnt er een streepjescode op het scherm die je voor de betaalautomaat houdt. Kortingen worden automatisch verrekend. Werkt allemaal prima. Enige wat mij opvalt is dat de kamera van de iPhone (4) moeite heeft met de streepjescodes van flessen, zoals wijnflessen. Ook jammer dat het een aparte app is. Moet steeds wisselen met de algemene Apappie-app voor de boodschappenlijst. De volgende stap zou zijn dan je ook meteen de betaling doet via de iPhone.

  22. Het komt er op neer dat we van “al die klantenpassem” naar “al die klantenapps” gaan. Niemand die er dus echt iets mee op schiet.

  23. De dag nadat de Bijenkorf app werd geüpdatet heb ik meteen gebruik gemaakt van de digitale cadeaukaart.

    De caissières wisten niet dat dit mogelijk was, en vroegen voor de zekerheid de manager er bij 😀

  24. Meteen ook maar de bon of factuur in je email krijgen. Doet Paradigit wel al, maar zou ook handig zijn als de AH dat doet.

  25. Waarom niet gekoppeld aan ibeacon of de nfcchip??? Alle systemen gaan daar toch op aangepast worden.
    Je bankrekeningnummer is dan je klantnummer. op internet registreer je eenmalig de benodigde gegevens voor de winkels. Wel ff de privacy op de een of andere manier goed waarborgen. Maar goed je registreert je tenslotte niet voor niets overal 😉

  26. Bij Makro zijn het helaas echt nog Neanderthalers. Zelfs als je met een Makropas in Passport binnen weet te komen omdat de lezer in het toegangshekje hem (soms) wel kan lezen, sta je bij de kassa voor Joker. Intypen van het pasnummer mogen ze niet, want het kan wel eens niet jouw pas zijn die ingescand is. Tja, ik kan ook de fysieke pas van m’n buurman lenen, hoor je niemand!
    Ongelooflijk dom en klantonvriendelijk bedrijf helaas.
    En nee: ik ga niet met een aparte portemonnee met pasjes op stap, laat dan maar zitten. Er zijn genoeg conculega’s die mijn geld wel in ontvangst willen nemen.
    Of elke keer een dagpas aanvragen bij de klantenservice, want dat kan dan weer wel.

  27. Volgens mij een kwestie van tijd, best wel handig zo’n app hoor, heb ze allemaal bekeken, plux en pasnl laten staan, simpel en doeltreffend, ook nog eens volledig op NL gericht en dus geen overkill zoals die andere 2 (imho), zag wel dat voor plux er geen android versie is, dus de vriendin heeft minder keus

  28. 1D scanners zijn grofweg in te delen in laser scanners en CCD scanners. De laser scanner leest op basis van weerkaatsing van de laser straal de code uit, de CCD scanner maakt een soort foto van de barcode en interpreteert deze. Elke CCD scanner kan prima barcodes van een telefoon lezen, laser scanners kunnen dat niet.
    Laser scanners zijn op grote afstand te gebruiken, CCD scanners moet ongeveer binnen 50cm van de te scannen barcode houden. Overigens zijn CCD scanners over het algemeen goedkoper dan laser scanners.
    De meeste retailers werken met laser scanners maar er zijn een heel aantal die met CCD scanners werken. Vandaar dat mensen in bovenstaande reacties prima hun digitale pas kunnen laten scannen bij bepaalde retailers. Dure scanners aanschaffen om 1D barcodes van de telefoon te kunnen lezen is dus niet nodig. Zodra je ook QR-codes enz. wilt kunnen scannen heb je uiteraard wel dure 2D scanners nodig.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.