Katch screenshot

Katch: upload je Meerkat-streams naar YouTube met hashtag

Wil je een Meerkat-livestream eenvoudig uploaden naar YouTube? Dan kun je daar nu Katch voor gebruiken. De dienst begint automatisch wanneer je #katch aan de Meerkat-tweet toevoegt.

meerkat iphone appHet woord ‘Meerkatten’ is steeds meer een begrip aan het worden. De gratis app Meerkat, waarmee je een livestream kunt opzetten en delen met je Twitter-volgers, staat pas sinds een maand in de App Store maar is in die korte tijd razend populair geworden. Om in te haken op dit succes heeft een ontwikkelaar nu een nieuwe toepassing bedacht die werkt met de livestream-app. Met Katch kun je een stream in Meerkat als video uploaden naar YouTube door simpelweg een hashtag te gebruiken. Zo kun je niet alleen nagenieten van je video, maar hoef je ook geen livestream meer te missen.

De Meerkat-app heeft zelf ook een functie om na het beëindigen van je livestream de video op je iPhone op te slaan. Om het delen van dit filmpje voortaan makkelijker te maken is er nu Katch. Hiermee kun je een livestream direct uploaden naar YouTube. Om dit te doen hoef je alleen maar #katch aan de tweet met je Meerkat-livestream toe te voegen. De dienst herkent de link en zal de stream automatisch uploaden naar een eigen YouTube-kanaal. Wanneer je video online staat stuurt Katch je een tweet met daarin de bijbehorende link. De video kan alleen via deze link op YouTube bekeken worden.

Katch screenshot

Je hebt dus geen extra app nodig om Katch te gebruiken. Door de hashtag te gebruiken detecteert de dienst direct je livestream en begint hij met het opnemen. Dit brengt direct een probleem met zich mee. Naast dat je de tweet zelf kunt voorzien van de hashtag, kunnen ook andere gebruikers op Twitter je tweet overnemen en er #katch aan toevoegen. Zo kun je ook streams van anderen laten uploaden naar YouTube. De ontwikkelaar van Katch heeft aangegeven te werken aan een functie waarbij je ‘een Katch’ kunt aanvragen bij degene die de stream begonnen is, om zo de controle te verbeteren.

Ondertussen zien ook investeerders de waarde van Meerkat in. De app heeft onlangs een investering ontvangen van 12 miljoen euro om het platform nog verder te laten groeien. Meerkat zou inmiddels al ruim 300.000 gebruikers hebben opgebouwd. Een bijzondere prestatie als je bedenkt dat de app nog maar een maand te downloaden is. Eind februari schreven we voor het eerst over Meerkat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2015, 15:03
Categorie Apps
Onderwerp meerkat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.