Javascript snelheidstest tussen 3G, 3GS, Macbook, Pre en G1

Apple beloofde aan iedereen dat de nieuwe 3.0 software de 3G sneller zou maken en dat met 3.0 en de 3GS de iPhone 2x zo snel zou zijn. Medialets voerde een test met SunSpider van WebKit uit om het zeker te weten. De tests zijn uitegvoerd op de 3G, 3GS, MBP, G1 en de Pre.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

logo MedialetsApple beloofde aan iedereen dat firmware 3.0 de iPhone 3G sneller zou maken. De iPhone 3GS zou met firmware 3.0 zelfs tweemaal zo snel worden. Inmiddels is het een week later zijn we het erover eens dat de iPhone inderdaad sneller is geworden. Medialets vond dat ook maar had toch harde bewijzen nodig om het zeker te weten. Ze kozen daarbij voor een goed doordachte insteek.

Omdat er zoveel variabelen zijn die bij een meting ervoor kunnen zorgen of iets betrouwbaar is en op veel smartphones andere besturingsystemen draaien is er gezocht naar een gemeenschappelijke factor in alle telefoons. Er is gekozen om een Javascript-test te doen. Javascript wordt in alle browsers via de Open Source Web Browser Engine – WebKit gebruikt. Oftewel, ze meten de techniek achter je browser (bij de iPhone is dat ‘Safari’).

Webkit levert een eigen testomgeving SunSpider. Medialets heeft deze tool in de volgende configuraties gebruikt:

  1. Safari 4.0.1 on a 2.0 GHz Intel Core 2 Duo White MacBook.
    De MacBook resultaten zijn gebruikt als ijkpunt voor relatieve vergelijkingen.
  2. Safari op de iPhone 3G met iPhone OS v2.2.1
  3. Safari op de iPhone 3G met iPhone OS v3.0
  4. Safari op de iPhone 3GS met iPhone OS v3.0
  5. De Browser-app op de T-Mobile G1 met Android OS v1.5 (Cupcake)
  6. De Web-app op de Palm Pre met Web OS v1.0.2

Alle configuraties waren uitgevoerd op volledig schone telefoons die allemaal een restore hadden gekregen. Dit om eventuele achtergrondprocessen en overige toevalligheden uit te sluiten.

Resultaten Benchmark Medialets

sunspider-benchmarking-tests-2009-06-22

Zoals te zien is, is de iPhone 3GS behoorlijk sneller dan zijn voorganger en zijn concurrenten. Apple beloofde tweemaal zo snel, maar het is zelfs meer. De test wil nu niet zeggen dat de ene telefoon beter is dan de andere, maar het geeft wel een prima indicatie over hoe snel een iPhone 3GS nu eigenlijk is.

via: Medialets

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2009, 2:05
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.