Jailbreak de iPad 2 op iOS 5.0.1 met GreenPois0n Absinthe

De iPad 2 op iOS 5.0.1 en de iPhone 4S op iOS 5.0 en 5.0.1 zijn untethered te jailbreaken met behulp van Absinthe.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 jailbreak op iOS 5.0.1De iPad 2 is untethered te jailbreaken op iOS 5.0.1 met behulp van de jailbreaktool GreenPois0n Absinthe. Naast de iPad 2 is het ook mogelijk om de iPhone 4S op iOS 5.0 en 5.0.1 untethered te jailbreaken met Absinthe. Sinds juli van 2011 was de iPad 2 ook al op iOS 4.3 tot en met 4.3.3 te jailbreaken met JailbreakMe.com. De iPhone 3GS, iPhone 4, 3e en 4e generatie iPod touch en de originele iPad waren al enige tijd te untethered jailbreaken op iOS 5.0.1 met redsn0w.

Absinthe: Chronic Dev Team & iPhone Dev Team

Absinthe is een jailbreaktool die wordt verzorgd door het Chronic Dev Team en de untethered jailbreak uit kan voeren op de iPad 2 op iOS 5.0 en iPhone 4S op iOS 5.0 en 5.0.1 (zowel 9A405 als 9A406). Om de jailbreak uit te voeren wordt voor het eerst gebruik gemaakt van de backup- en restore-functionaliteit van iTunes, waardoor er onvoorziene problemen op zouden kunnen treden als je tot de allereersten behoort die de jailbreak uitvoeren. Het is dan ook aan te raden een volledige backup te maken van je belangrijkste gegevens voordat je een jailbreak uitvoert.

GreenPois0n Absinthe

Het iPhone Dev Team verzorgt naast Absinthe ook een CLI (Command Line Interface) tool beschikbaar waarmee de jailbreak handmatig stap voor stap uitgevoerd kan worden. Binnenkort zal de functionaliteit waarmee de iPad 2 en iPhone 4S te jailbreaken zijn ook toegevoegd worden aan de bekende jailbreaktool redsn0w.

Absinthe: jailbreak nu het nog mogelijk is

iOS 5.1 niet kwetsbaar voor AbsintheGebruikers die momenteel nog gebruik maken van een oudere iOS-versie en een jailbreak uit willen voeren wordt aangeraden te updaten naar iOS 5.0.1 nu dat nog mogelijk is. De kwetsbaarheden waar gebruik van wordt gemaakt om de jailbreak te realiseren zijn namelijk niet meer aanwezig in iOS 5.1. Normaliter alleen mogelijk om naar de laatste firmwareversie te herstellen. Hoewel het nog wel mogelijk is om de unieke handtekening (SHSHs) van iOS 5.0.1 voor een iPhone 4S of iPad 2 op te slaan met TinyUmbrella, is het (nog) niet mogelijk om met behulp van deze SHSHs naar iOS 5.0.1 te herstellen op een iPhone 4S of iPad 2 met 3G.

Absinthe: ‘Error establishing a database connection’

Error Establishing A Database ConnectionOm de jailbreak succesvol uit te voeren zal je na het gebruik van GreenPois0n Absinthe op de computer ook nog de webclip op de iPhone 4S moeten openen. Als je vervolgens de melding “Error establishing a database connection” te zien krijgt op de iPhone 4S of iPad 2, wordt aangeraden om in het menu Instellingen de optie VPN in te schakelen. Absinthe vereist dat je zelf op dat moment geen andere VPN in hebt gesteld. Nadat je de VPN verbinding inschakelt hoor je een foutmelding te krijgen en zal je iPhone 4S of iPad 2 rebooten. Als je geen foutmelding krijgt moet je Absinthe opnieuw uitvoeren op de computer. Nadat de jailbreak is uitgevoerd kan desgewenst een andere VPN worden toegevoegd.

Doneren aan de groep hackers die de Absinthe jailbreak hebben gemaakt is mogelijk via Paypal.
GreenPois0n Absinth is beschikbaar via de blog van het Chronic Dev Team. De eerste versie van Absinthe is alleen beschikbaar voor Mac OS X, versies voor Linux en Windows zullen binnenkort volgen.
Voor hulp bij het gebruik van GreenPois0n Absinthe kun je terecht op het iCulture forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 januari 2012 om 20:51
Categorie
Jailbreak
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.