iTwinge: toetsenbord voor de iPhone

De iTwinge is een sleeve die je om je iPhone schuift. In de sleeve zijn de on-screen toetsen van de iPhone als daadwerkelijke toetsen aanwezig.

iTwinge 1Vraag een zakelijke gebruiker welke functie hij het meest mist op de iPhone en de kans is groot dat hij met ‘het toetsenbord’ antwoordt. Vooral voormalige BlackBerry- en Nokia E-gebruikers zullen moeite gehad hebben met de overstap naar het virtuele toetsenbord van de iPhone. Omdat een iPhone-met-toetsenbord er voorlopig niet in lijkt te zitten, heeft Mobile Mechatronics zelf maar een toetsenbord in elkaar gesleuteld. We hebben het dan niet over een Bluetooth-toetsenbord of een toetsenbord die je op de dock-connector aansluit. Nee, Mobile Mechatronics heeft met de iTwinge voor een compleet andere oplossing gekozen.

We hebben even gecontroleerd of het niet om een grap gaat, maar Mobile Mechatronics lijkt echt van plan de iTwinge te introduceren. In principe is de iTwinge niet meer dan een sleeve die je om je iPhone schuift. In de sleeve zijn de on-screen toetsen van de iPhone als daadwerkelijke toetsen aanwezig. Hoewel Mobile Mechatronics zuinig is met details, lijkt het erop dat de binnenzijde van de iTwinge bedekt is met een speciaal geleidend materiaal. Druk een toets op de iTwinge in en het materiaal raakt de touchscreen op de corresponderende plek. De fabrikant claimt dat na een korte gewenningsperiode de invoersnelheid met 30 tot 40 procent toeneemt en dat er 70 tot 80 procent minder fouten gemaakt worden.

iTwinge 2

De Mobile Mechatronics iTwinge is inmiddels in pre-order voor een alleszins redelijk bedrag ($29,99). De eerste exemplaren zouden in november op de post moeten gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 september 2009, 19:04
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.