De beste iPhone-apps bekijken via zoekmachine Bing van Microsoft

Microsoft heen in de beta van VisualSerach, onderdeel van zoekmachines Bing, een mogelijkheid gecreëerd om de top 500 iPhone-applicaties in de App Store te bekijken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Bing Visual Search - Top iPhone AppsDe zoekmachine Bing van Microsoft heeft in de beta van hun nieuwe VisualSearch een optie gemaakt waarmee je een overzicht te zien kan krijgen van de beste iPhone-applicaties. De beste 500 applicaties uit de App Store zijn doorzoekbaar en voorzien van extra informatie. Het is een rare actie van Microsoft volgens sommigen, vooral omdat Microsoft met de nieuwe Zune HD wil opboksen tegen de iPod touch van Apple.

Bing, de recent gelanceerde zoekmachine van Microsoft, bevat een functie genaamd VisualSearch waarmee visueel gezocht kan worden. Dit kan handig zijn bij aanschaf van kleding, producten en dus ook bij de aanschaf van iPhone-applicaties. In Bing heb je nu namelijk de mogelijkheid om te zoeken op Top iPhone Apps en zo een overzicht te krijgen van de beste iPhone-applicaties uit de App Store.

Change language BingOm dit overzicht te krijgen van de beste iPhone-applicaties in Bing dien je een instelling te veranderen: je moet namelijk de taal van de website veranderen. Je doet dit door rechtsboven op Nederland te klikken en in het volgende scherm Verenigde Staten – Engels te kiezen. Het kan zijn dat er bij jou België (Français) staat, of dat de taal al goed staat ingesteld. In ieder geval dient de taal van de website op Verenigde Staten – Engels te staan.

Na de keuze van de juiste taal kom je nu op de centrale Bing-website. Ga nu naar http://www.bing.com/visualsearch en je krijgt de mogelijkheid om gebruik te maken van Bing VisualSearch. Bezoek de speciale URL van Bing om het iPhone-applicatieoverzicht te kunnen bekijken. Dit gaat niet door op Top iPhone Apps te zoeken. Dus je moet echt http://www.bing.com/visualsearch?q=Top+iPhone+apps&g=iphone_apps gebruiken. Je hebt voor het overzicht wel Microsoft Silverlight nodig, een concurrent van Adobe Flash die niet beschikbaar is op de iPhone.

In het overzicht zie je linksonder de beste iPhone-applicaties.

Voor de geïnteresseerden is er een review van WMExperts te lezen over de Microsoft Zune HD. Oordeel zelf of Microsoft een kans maakt.

Bron: ModMyI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 september 2009, 4:01
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.