iPhoneLetterLock: toegangscode met letters in plaats van cijfers

Een iPhone-toegangscode bestaat normaal gesproken altijd uit vier cijfers. Als je liever gebruik maakt van alfanumerieke wachtwoorden kan dat vanaf nu -zonder jailbreak - ook dankzij iPhoneLetterLock.

iPhoneLetterLockDe meeste iPhone-gebruikers zijn vast wel bekend met de toegangscode die je in kan voeren om de iPhone te ontsluiten. Deze toegangscode bestaat normaal gesproken altijd uit vier cijfers. Wie liever gebruik maakt van alfanumerieke wachtwoorden kan dit nu ook. Hiervoor hoef je je iPhone niet eens te jailbreaken: de alfanumerieke toegangscode kan worden ingeschakeld met een speciaal iPhoneLetterLock-profiel. Dit profiel is te installeren door naar iphoneletterlock.imodzone.net te surfen en hier op de button te klikken. Kies voor Install en geef nu tweemaal het alfanumerieke wachtwoord in dat je wilt gaan gebruiken. Vanaf dat moment kan je je lockscreen alleen nog ontsluiten door dit alfanumerieke wachtwoord in te voeren.

Er is een klein nadeel aan het installeren van het profiel: er komen twee iconen op je Springboard bij, die pas weer weggaan wanneer je het profiel weer verwijdert. Het verwijderen is overigens niet erg moeilijk: in Instellingen > Algemeen > Profielen scroll je naar het profiel (onderaan het scherm). Tik erop en kies Verwijderen. De toegangscode is overigens niet hetzelfde als de simcode, dus iPhoneLetterLock zou niet voor problemen moeten zorgen wanneer je je sim-kaart in een andere telefoon stopt. Er is voor deze truc geen jailbreak nodig.

Bron: BeYouriPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2009, 13:00
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.