Apple blijft zwijgen over ‘Coma Mode’ bij iPhone OS 3.1

Op het supportforum van Apple zijn steeds meer boze iPhone-gebruikers te vinden die sinds de upgrade naar OS 3.1 regelmatig met een vastgelopen of 'comateuze' iPhone te maken krijgen.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone firmware 3.1
Op het supportforum van Apple (onder meer hier en hier) zijn steeds meer boze iPhone-gebruikers te vinden die sinds de upgrade naar OS 3.1 regelmatig met een vastgelopen of ‘comateuze’ iPhone te maken krijgen. Hoewel Apple hardnekkig blijft beweren dat deze bug niet bestaat, lijkt het grote aantal meldingen dit tegen te spreken. De bug wordt door forumbezoekers inmiddels ‘Coma Mode’ genoemd: de iPhone reageert in zijn geheel niet meer op het touchscreen en de bedieningsknoppen. Coma Mode treedt vaak op nadat een iPhone in slaapstand terecht is gekomen of nadat hij gelockt is, maar soms ook op compleet willekeurige momenten. Alleen een reboot haalt de iPhone weer uit zijn coma.

Interessant is de reactie die een iPhone 3G-gebruiker van een Genius Bar-medewerker kreeg: de officiële houding van Apple is dat het om een niet-reproduceerbare fout gaat, waardoor er geen stappen ondernomen kunnen worden om de fout te repareren. Officieus wordt aangeraden om te downgraden naar een vorige versie van het iPhone OS. Gebruikers die een downgrade naar iPhone OS 3.0.1 uitgevoerd hebben melden dat de problemen verholpen zijn, waardoor het uitgesloten lijkt dat het om een hardwareprobleem gaat. Overigens treden de problemen niet op bij de iPhone 3GS. Misschien maar goed ook, want deze is via officiële weg niet te downgraden.

Dat Apple het zich niet kan veroorloven een starre houding aan te meten, blijkt wel uit een poll onder OS 3.1-gebruikers over dit probleem:

iPhone OS 3.1 Poll

Wat zijn jouw ervaringen met iPhone OS 3.1? Heb je dezelfde problemen, of draait de nieuwe firmware juist als een zonnetje op je iPhone? Praat er over mee in deze thread op ons forum.

Update: link naar Apple-forum aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 september 2009, 16:21
Categorie iOS
Onderwerpen downgrade, firmware, ios 3, reboot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.