iPhoneclub wint Dutch Bloggie voor meest populaire weblog van 2009

iPhoneclub heeft bij de Dutch Bloggies de prijs voor de meest populaire weblog gewonnen. De algemene prijs voor beste blog ging naar NRC Next en de beste microblogger bleek Nico Dijkshoorn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bloggies
iPhoneclub heeft gisteravond (dinsdag 1 december 2009) tijdens de uitreiking van de Dutch Bloggies de prijs gewonnen voor de Meest Populaire Weblog van 2009. Na een korte toespraak kondigde de Haagse wethouder Frits Huffnagel ons als winnaar aan. We gingen met knikkende knieën richting Den Haag, want in de lijst stonden geduchte concurrenten als Geen Stijl en Dutch Cowgirls. De shortlist van de vijf weblogs waarop uiteindelijk het meest bleek te zijn gestemd, bestond echter uit De Speld, Vrouw Online/Esther, Photofacts, Sargasso en iPhoneclub. iPhoneclub kreeg de meeste stemmen en mag zich nu een jaar lang het meest populaire weblog van Nederland noemen.


iPhoneclub prijsuitreiking - Dutch Bloggies - (c) Richard Mulder fotografie

Acht weblogs waren dit jaar genomineerd voor de hoofdprijs van de Dutch Bloggies: het beste weblog van 2009. In alfabetische volgorde: Bright, Elsevier, Frontaal Naakt, Geen Stijl, Nalden, NRC.next, Science Palooza en (opnieuw) De Speld. Winnaar werd NRC.next, een blog dat door een behoorlijk groot team wordt volgeschreven. Een andere opvallende winnaar was de 14-jarige Rutger de Quay, die met zijn weblog De Koekjesfabriek de jongste winnaar ooit werd.

De complete uitslag:

Beste weblog: NRC Next
Beste vormgeving: Nalden.net
Best geschreven weblog: Lief Dagboek
Beste persoonlijke weblog: Koekjesfabriek.com
Beste politieke weblog: Weblog Washington
Beste blog over Gezondheid & Sport: Marijn Fietst
Beste blog over Kunst, Cultuur & Entertainment: Mick!
Beste muziekweblog: Eerste Hulp bij Plaatopnamen
Beste literatuurblog: De Papieren Man
Beste weblog over Techniek & Wetenschap: Science Palooza
Beste onderwijsblog: Elke Das
Beste marketingblog: Frankwatching
Beste lifestyle-weblog: Nalden.net
Beste beeldblog: CoertCom9
Beste corporate blog: Independer
Beste microblogger: Nico Dijkshoorn

en…

Meest populaire weblog: iPhoneclub.nl

dutch bloggieDe twee laatstgenoemde prijzen waren publieksprijzen en kwamen dus buiten de jury om tot stand.

En, wat viel er te winnen? De hiernaast afgebeelde rozet (ontworpen door Electric Luna) maar natuurlijk veel belangrijker: eeuwige roem. Natuurlijk hadden we dat zonder jullie hulp nooit voor elkaar gekregen, dus we willen in de eerste plaats iedereen bedanken die op ons heeft gestemd.

Grote dank gaat ook uit naar onze auteurs: Paul, Edward, Mike, Ellen en Jelle en alle andere auteurs die in heden en verleden voor iPhoneclub schrijven of hebben geschreven. Een groep die minder in de spotlight staat, maar oneindige (en vaak ondankbare) bergen werk verzet is ons fantastische forummoderatieteam. En als laatste, maar zeker niet minste, natuurlijk ook de vele bezoekers die dagelijks onze site met een bezoek vereren (want 7 miljoen pageviews per maand haal je niet zomaar).

Een aantal partijen achter de schermen die dit alles op de achtergrond mede mogelijk maken willen we ook zeker even noemen: Onstuimig (design), XLS Hosting (hosting), AdFactor (sales) / Dick Vreeswijk (ex Sales) en Sharewire (app-development) en alle onbaatzuchtige raadgevers die ons terzijde staan voor de wat meer complexe materie.

De Dutch Bloggie voor Meest Populaire Weblog is overigens niet de eerste prijs die we dit jaar in de wacht wisten te slepen: eerder wonnen we al de Dutch Small Business Blog Award en een designprijs voor Best Modern & Elegant WordPress Design.

Foto: Richard Mulder fotografie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

100 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.