iPhoneclub Live Blog WWDC 2008 Keynote (We zijn begonnen)

Ook dit jaar zal iPhoneclub.nl weer een (semi-)liveblog van de WWDC Keynote gaan verzorgen. Er wordt (heel) veel iPhone-nieuws verwacht, dus reserveer maandag 9 juni, 18:30 uur Nederlandse tijd alvast in je agenda.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple WWDC KeynoteAanstaande maandagStraks is het zover: de keynote van Steve Jobs op WWDC. Minstens twee belangrijke aankondigingen kunnen we daar verwachten, die beide voor iPhone-gebruikers grote veranderingen teweeg zullen brengen: de App Store en de volgende generatie iPhone (toch Steve?). Natuurlijk zullen we tijdens de keynote gaan livebloggen om jullie (bijna) realtime op de hoogte te brengen van het laatste nieuws. We gebruiken daarvoor een nieuwe oplossing: CoverItLive. Maandagavond 9 juni vanaf 18:30 uur Nederlandse tijd gaat de liveblog van start.


We gaan weer verder met CovertLive (zucht)

LET OP: Het is niet nodig deze pagina te verversen (refreshen). Het liveblog-venster scrollt automatisch mee. SVP de nieuwspagina niet steeds refreshen om de serverload binnen de perken te houden!

———–

CoverItLive werkt niet, dus we gaan verder op de “oude” manier via WordPress. Refresh a.u.b. niet te vaak. Reacties zijn toegestaan, maar zullen niet onmiddelijk verschijnen.

19:06 De lichten gaan uit.
19:07 Het publiek begint te juichen, het gaat beginnen! Achterin de zaal ontstaat rumoer… iets met Coldplay?
19:08 Steve is op het podium.
19:09 “We’ve been working real hard on some great stuff that we can’t wait to share with you”, zegt Steve. Er zijn 52.000 bezoekers op WWDC 2008. Er komen drie onderdelen aan bod: Mac, Music en iPhone. Het gedeelte over de iPhone bestaat uit drie delen: Enterprise, SDK en nieuwe functies voor eindgebruikers.

[Live video kijken? Ga naar twitlive.tv]

19:13 De zakelijke wereld heeft massaal meegedaan aan het betaprogramma: zo’n 35% van de Fortune 500-bedrijven doet mee. De iPhone krijgt Exchange-ondersteuning ‘out of the box’. Steve noemt functies die we in maart ook al hebben gehoord.

19:14 CTO’s van verschillende bedrijven hebben interesse getoond. Er wordt een video getoond waarin het doorzoeken en filteren van contactpersonen wordt gedemonstreerd.

19:16 Disney, het leger en andere organisaties zijn dol op de iPhone. Het volgende onderwerp is de SDK. Scott Forstall komt op het podium en vertelt dat met de SDK de native API’s en tools die intern worden gebruikt, ook ter beschikking komen aan exteren gebruikers. Scott praat over de API’s en frameworks op de iPhone die overeenkomen met OS X.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

70 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.