iPhone wordt spyphone bij Nederlandse aanbieder

Spywebshop.nl levert een dienst waarbij je van een iPhone een spy-phone kunt laten maken. Je kunt dan sms-berichten bekijken, meeluisteren met gesprekken en de gps-locatie opvragen.

mobile spy iphoneWe hebben op iPhoneclub wel eens geschreven over diensten waarbij je een iPhone-bezitter in de gaten kunt houden. Mobile Spy is bijvoorbeeld een bekende aanbieder van dit soort diensten: je jailbreakt de iPhone, zet er speciale software op en kunt vervolgens zien welke telefoongesprekken, sms-berichten en e-mail de bezitter van de iPhone uitwisselt. Een Nederlandse webwinkel levert nu ook zo’n dienst op bestelling, ontdekte tipgever Sven.
De winkel in kwestie is spywebshop.nl, gevestigd in Nieuwegein. Er zit echter wel een lastig onderdeel in de procedure: de iPhone die je wilt bespioneren moet minstens één dag ingeleverd worden. Dit werkt dus het beste als je zelf een iPhone aanschaft, die je vervolgens cadeau geeft aan de persoon die je wilt bespioneren.

Een alternatief is dat de iPhone van het slachtoffer opeens een dagje is ‘zoekgeraakt’. Spywebshop.nl bouwt de iPhone om tot een ‘spyphone’ en koppelt deze aan een pre-paid Nokia-telefoon waarmee je de spionagefuncties kunt gebruiken.

Alle inkomende en uitgaande gesprekken worden geregistreerd, inclusief datum, tijd en telefoonnummer. Je kunt meeluisteren met gesprekken, de GPS-locatie opvragen en een kopie ontvangen van alle sms-berichten. Volgens de FAQ op de website merkt de bespioneerde persoon op geen enkele manier dat er met de telefoon is gerommeld, mits er een flinke sms-bundel en databundel bij het abonnement is afgesloten. Blijkbaar gebruikt de Spywebshop een methode waarbij geen jailbreak is vereist. De licentie geldt voor één jaar en is daarna voor €345 met een jaar te verlengen.

Op het bestelformulier viel me trouwens op, dat je door een foutje op de pagina zelf je prijs kunt kiezen. Vijf euro of vijftig euro, het maakt geen verschil:

spy phone

In de FAQ bij het product staat overigens wel, dat de software bij een harde reset of bij het kiezen van een ander taalpakket (huh?) wordt uitgeschakeld. Je kunt dan teruggaan naar de webwinkel om een update uit te voeren, maar dan moet je de iPhone wel een dag lang weer in handen krijgen.

Al met al niet een dienst die iedereen zal aanspreken en die niet iedereen even sympathiek zal vinden.

Meer info: Spywebshop.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2010, 8:17
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.