iPhone vereist Apple-servers in netwerk van operator

Volgens CEO Charles Dunstone van telefoonketen Carphone Warehouse vereist de iPhone speciale Apple-servers in het netwerk van de operators. Dat is de reden waarom het aantal operators voor de iPhone beperkt zal blijven. Dunstone denkt niet dat Apple al een contract heeft getekend met één van hen.

charles dunstoneDe iPhone werkt alleen goed als er Apple-servers nauw in het netwerk van de operator zijn geïntegreerd. Dit werd gezegd door Charles Dunstone, CEO van Carphone Warehouse, een Europese telefoonketen die vooral in Engeland actief is. Dunstone deed zijn beweringen in een webcast tijdens het presenteren van de jaarcijfers.

Dunstone kreeg de vraag of zijn bedrijf in gesprek is met Apple om de mobiele telefoon in het assortiment op te nemen. Ook werd de vraag gesteld of de iPhone maar bij één operator zal worden aangeboden, zoals in de VS. Dunstone antwoordde daarop:

“Het moet op de een of andere manier een overeenkomst met een netwerk worden, want de manier waarop de iPhone werkt vereist dat de operator een hoop servers en dergelijke, diep in het netwerk integreert, om de zorgen dat alle diensten werken. Dus als je de iPhone koopt, bijvoorbeeld via Cingular in de VS en je stopt er een T-Mobile-simkaart in, dan zal het niet goed werken omdat T-Mobile niet al die specifieke aanpassingen heeft gedaan. Het eerste wat Apple moet doen is een deal sluiten met een netwerk. Ik denk niet dat ze dat al hebben gedaan.”

Dat zou wel eens kunnen betekenen dat de iPhone na simlock verwijderen tóch niet zomaar in Europa te gebruiken zal zijn. Bellen zal wel lukken, maar speciale diensten zoals de Google Maps en het online kopen van muziek, zal een uitdaging worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 juni 2007, 17:33
Categorie iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.