iPhone voor thuis: OpenFrame is klaar voor productie

De OpenFrame van OpenPeak is klaar voor productie. De thuistelefoon in iPhone-stijl is door derde ontwikkelaars uitbreidbaar met extra applicaties.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

openframeAl in februari schreven we over de OpenPeak OpenFrame-telefoon, een huistelefooncentrale in iPhone-stijl. Het heeft even geduurd, maar de OpenFrame is nu productieklaar, zegt marketingdirecteur Amy Mikolasy van het bedrijf. Dat betekent niet dat de telefoon snel in de winkel zal liggen: pas in het eerste kwartaal van 2009 kunnen we de bestelling plaatsen.

OpenFrame is al anderhalf jaar in ontwikkeling. Het bedrijf heeft alles zelf gedaan: van productontwerp en hardware tot software en het beheersysteem. De DECT-set kan dus langzaam aan de kant worden gezet. Volgens Mikolasy gebruikt die toch maar “achtergebleven technologie”. De OpenFrame maakt gebruik van IP-telefonie.

Ontwikkelaars kunnen straks applicaties voor de telefoon ontwikkelen, vergelijkbaar met de huidige situatie bij de iPhone. De telefoon wordt geleverd met verschillende applicaties, zoals agenda, nieuws, weer en dergelijke. Mikolasy spreekt van “a blank screen of opportunity”. De telefooncentrale kan ook dienstdoen als digitaal fotolijstje of als internetradio-ontvanger. OpenPeak gaat de telefoon waarschijnlijk via telecomgiganten zoals AT&T en Verizon verkopen voor een prijs rond $200 en $300.

Dank aan Slodo en andere tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:14
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.