iPhone stijgt naar ongekende hoogten

Een vader en zoon uit Brooklyn hebben een filmpje gemaakt, waarbij ze een iPhone 4 en een HD-camera lieten opstijgen om de aarde te fotograferen.

aardeEen filmpje dat plotseling weer een comeback maakt is die van een vader en zoon, een iPhone en een weerballon (eerder door ons als tweettip gestuurd). De in Brooklyn woonachtige Cinematograaf Luke Geisshuhler liet vanuit Brooklyn een ballon opstijgen, waaraan hij een iPhone 3G en HD-videocamera had vastgemaakt. De ballon steeg binnen een uur naar 19 mijlen (ruim 30 kilometer) boven het aardoppervlak. De ballon bevond zich op dat moment nog steeds in de stratosfeer, een van de binnenste lagen van de atmosfeer (dus niet in de ruimte).


De ballon kwam tientallen kilometers verder weer omlaag maar was dankzij MobileMe (of soortgelijke trackingdienst) makkelijk terug te vinden. Het filmpje is overigens niet gemaakt met de iPhone, maar met de HD-camera. De iPhone diende vooral om met de GPS het pakketje weer terug te vinden. Zoals gezegd: het filmpje is al een week oud, maar doet nu opnieuw de ronde.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 oktober 2010 om 14:41
Categorie
Achtergrond

Reacties: 44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.