iPhone SDK beta 8: Apple zet App Store open voor ontwikkelaars

Apple heeft de App Store opengezet voor ontwikkelaars. Ze kunnen alvast hun applicaties toevoegen en een prijs kiezen. Ook stelde Apple iPhone SDK beta 8 beschikbaar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

App StoreApple heeft ontwikkelaars per e-mail laten weten dat het vanaf nu mogelijk is om applicaties aan de App Store toe te voegen. Ook stuurden ze de 8e beta van de iPhone SDK rond, waarmee iPhone-beta-certificaten die vóór 9 juni werden uitgegeven, niet meer geldig zijn. Applicaties moeten worden voorzien van een nieuwer certificaat om ze op de iPhone te kunnen laten werken. De update is 1,25 GB groot en bevat iPhone firmware 2.0 revisie 5a345.

App Store open for businessVolgens bronnen van TUAW is alles de de afgelopen twee weken sinds revisie 5a311 veel stabieler geworden. De ontwikkelaars krijgen er ook een ontwikkelaarsversie van iTunes 7.7. Naast de al genoemde afstandsbediening zit er in de nieuwe iTunes-versie ook ondersteuning voor Mobile Me en Applications. In de synchronisatie-opties kun je aangeven of je alle applicaties of alleen geselecteerde wilt synchroniseren.

Wat het openen van de App Store betreft: die wordt pas op 11 juli voor het publiek geopend en dat is ook het moment dat de final versie van de firmware beschikbaar komt. Ontwikkelaars kunnen al wel applicaties die op basis van beta-firmware is ontwikkeld, in de App Store kwijt. Ontwikkelaars kunnen alvast een prijs kiezen, die op 99 cent moet eindigen. ‘Gratis’ is eveneens een optie. De ontwikkelaars kunnen iTunes Connect gebruiken om te zien hoe de verkoop van hun applicaties verloopt. Op dit moment kunnen artiesten hier al gebruik van maken, om te zien hoe de verkoop van muzieknummers loopt. Apple betaalt pas uit wanneer de ontwikkelaar $250 tegoed heeft.

iPhone Dev Center

Meer info: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 21:51
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.