‘iPhone-ontwikkeling kostte 150 miljoen’

Een artikel op Wired geeft een fascinerend inzicht in de laatste drie maanden van de ontwikkeling van de iPhone. Drie maanden voor de lancering werkte bijna niets, maar dankzij enorme inzet werd toch te deadline van 9 januari gehaald.

Wired heeft een interessant artikel gepubliceerd over de eindfase bij de ontwikkeling van de iPhone. In de herfst van 2006, drie maanden voor de lancering van de iPhone, werkte nog bijna niets waarna Steve Jobs de historische woorden sprak: “We don’t have a product yet!” Drie maanden later was de iPhone goed genoeg om te presenteren op Macworld. Het betekende wel dat rond de klok werd gewerkt aan een project, dat volgens het Wired-artikel uiteindelijk 150 miljoen dollar heeft gekost.

Tegelijk speelde natuurlijk het probleem van geheimhouding. Apple-medewerkers die bij AT&T op bezoek gingen, meldden zich aan de receptie als Infineon-medewerkers. De ontwikkelafdelingen voor hardware en software waren compleet van elkaar gescheiden. De softwareontwikkelaars werkten daarom met houten blokjes. Tot de presentatie op 9 januari 2007 zouden slechts 30 personen het uiteindelijke product daadwerkelijk hebben gezien.

Lees het hele verhaal op Wired.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2008, 16:00
Categorie iDevices
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.