iPhone-ontwikkelaar klaagt over amateurisme bij Apple

Ontwikkelaar Perry Hart is boos over de manier waarop Apple communiceert met ontwikkelaars. Hij noemt de werkwijze van Apple ronduit amateuristisch, met matige communicatie en supportmedewerkers die nauwelijks Engels spreken.

speak_englishNa maanden vertraging en telefoontjes van mensen die nauwelijks Engels spreken heeft ontwikkelaar Perry Hart het wel gehad met Apple. Een iPhone-ontwikkelaar die hij persoonlijk kent staat al drie maanden op de wachtlijst en heeft geen enkele informatie gekregen wat er mis is met de ingediende applicatie. Ontwikkelaars kunnen e-mail blijven sturen, maar Apple negeert ze gewoon. Perry Hart is ontwikkelaar van AutoMangle (al in de App Store aanwezig) en ZombieMangle, een first person shooter die al een paar dagen op goedkeuring wacht. Hart was van plan zijn game vlak voor de kerst uit te brengen, maar een paar dagen later ontving hij een e-mail van Apple met de medeling: ‘Unexpected Additional Time For Review’.


Toch een antwoord van Apple, maar waarschijnlijk niet eentje waar Hart op zat te wachten. Hij ging op zoek naar andere ontwikkelaars die in hetzelfde schuitje zitten en ontdekte dat hij niet de enige was. Om te zorgen dat zijn game toch nog op tijd in de App Store opgenomen zou worden verwijderde hij alle bloed in ZombieMangle, verving rode kleuren door groen, maakte van de zombies buitenaardse wezens en veranderde de schapen in robotschapen, om te voorkomen dat Apple moeilijk ging doen over dierenmishandeling. Het resultaat was een nieuw standaardmailtje van Apple, zonder verder informatie. Hart’s mening: stelletje amateurs bij Apple!

Overigens: Perry Hart’s bedrijf heet PhartGames – misschien had ‘ie zelf ook gewoon een wat serieuzere naam moeten kiezen…

Via: iLounge

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 december 2008 om 16:15
Categorie
Apps
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.