iPhone Dev Team wijst nogmaals op gevaar van 3.1-upgrade

Het iPhone Dev Team waarschuwt nog maar eens voor het upgraden van je iPhone 3G en 3GS naar firmware 3.1. Een jailbreak is daarna nog wel mogelijk, maar een unlock kun je waarschijnlijk vergeten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ananasHet is bijna traditie dat als het iPhone Dev Team iets publiceert, dat we daar op iPhoneclub verslag van doen. Eerder vandaag liet het team weer eens iets van zich horen, dat niet directe actie vereist maar wel interessant is om te lezen voor mensen die een jailbreak of unlock op hun iPhone 3GS willen behouden. Kort gezegd komt het erop neer dat je moet wachten met alle officiële firmware-upgrades van Apple totdat het iPhone Dev Team groen licht geeft.


Als je 3.1 hebt geïnstalleerd is het nog steeds mogelijk om je toestel te jailbreaken, maar een unlock zit er waarschijnlijk niet meer in. Saurik’s signature server, waar we eerder vandaag over schreven, biedt daarvoor de oplossing. Het Dev Team raadt bovendien aan om de iTunes-omleiding door te voeren, die Saurik in zijn artikel voorstelt. Eigenlijk is het al vaak gezegd: jailbreak en unlock maken gebruik van twee verschillende beveiligingsmechanismen en bij een update naar 3.1 raak je je unlock mogelijk voorgoed kwijt. Een downgrade van 3.1 naar 3.0 lost je probleem niet meer op. Gesneden koek voor de ervaren iPhone-gebruikers, maar voor de nieuwelingen iets om nog even goed in hun oren te knopen.

Al het bovenstaande geldt niet voor mensen die ene eerste generatie iPhone, iPod touch 1G of 2G hebben. De iPhone 3G kan ook nog steeds gejailbreakt worden, maar je kan bij een update wel de unlock kwijtraken.

Via: iPhone Dev Team
Foto: CC Flickr florian_aut

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.