iPhone Bluetooth Project boekt voortgang

Het iPhone Bluetooth Project heeft een doorbraak te melden: het blijkt met speciale software eindelijk mogelijk om vanaf de iPhone andere Bluetooth-apparaten (niet alleen BT-headsets) te herkennen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone BluetoothEr is voortgang te melden bij het iPhone Bluetooth Project. In het project wordt gewerkt aan het uitbreiden van de Bluetooth-functionaliteit op de iPhone. Zoals de meeste gebruikers wel weten ondersteunt de iPhone maar een beperkt aantal Bluetooth-protocollen waardoor je er niet zomaar een extern toetsenbordje of een ander Bluetooth-accessoire op kunt aansluiten. Ontwikkelaar MeDevil van het iPhone Bluetooth Project heeft nu een applicatie ontwikkeld, waarmee het mogelijk was om twee andere Bluetooth-apparaten te detecteren vanaf de iPhone.

Op andere mobiele telefoons is dat een piece of cake, maar bij de iPhone is het normaalgesproken alleen mogelijk om Bluetooth-headsets, -carkits en soortgelijke apparaten te koppelen. De twee apparaten die werden herkend waren een Sony Ericsson-telefoon en een Hackintosh (een Windows-machine die op Mac OS X draait). De applicatie die MeDevil heeft ontwikkeld heeft geen gebruikersinterface, zodat we alleen de screenshots van de Terminal-applicatie kunnen laten zien, die MeDevil naar iSpazio heeft gestuurd. Het meest interessante screenshot is de laatste waarop de tekst ‘Exiting’ staat.

Via: iSpazio
Tipgevers: Destiny, Truckdiver

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 0:45
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.