iPhone 3G: vanaf augustus spraakherkenning van Nuance

De iPhone 3G heeft geen spraakherkenning of voicedialing gekregen. Maar Nuance, een bekende ontwikkelaar op dit gebied, heeft vanaf augustus wel een applicatie waarmee je gesproken zoekacties kunt uitvoeren.

NuanceNuance, maker van de bekende spraakherkenningssoftware Dragon Naturally Speaking, heeft bekendgemaakt dat ze een prototype hebben van een zoekapplicatie op de iPhone. Daarmee kun je met gesproken commando’s informatie opvragen, bijvoorbeeld via Google en andere zoekmachines. Vanaf augustus is Nuance van plan om een downloadbare applicatie te verkopen, waarmee spraakherkenning mogelijk wordt.


Het prototype heeft de naam Open-Voice Search. Met een druk op de knop kun je een vraag stellen, bijvoorbeeld “cholesterol of a cheeseburger?”. De vraag wordt als audiobestand naar de server van Nuance gestuurd, die het in tekst omzet en de zoekresultaten terugstuurt naar de telefoon. Tijdens het gebruik leert de Nuance-applicatie van je stem zodat de herkenning na verloop van tijd beter wordt. Nuance is ook van plan om gebruikers straks sms-berichten, e-mail en instant messages te laten dicteren op de iPhone. Spraakcommando’s voor het afspelen van muziek of het opvragen van routes is de volgende stap, maar dan zou Apple wel een licentie op de software van Nuance moeten nemen en dat lijkt nog niet zo snel te gebeuren.

Via: CNET

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.