iPhone-applicaties met splashscreen: het kan niet anders

Er zijn iPhone-applicaties die bij het opstarten een splash screen vertonen, waarbij je secondenlang naar een logo zit te staren? Er is geen beter alternatief, zegt de ontwikkelaar van Twitterrific.

Splash ScreenBij het openen van iPhone-applicaties moet je soms secondenlang naar een opstartscherm (splash screen) met logo’s of reclame van de ontwikkelaar kijken. Is dat nu nodig? Ontwikkelaars kunnen toch een Skip This Page-knop inbouwen of de splash screen bij de derde keer opstarten gewoon achterwege laten? Helaas, dat blijkt niet mogelijk, legt de ontwikkelaar van Twitteriffific (Craig Hockenberry) uit op zijn blog.

De gebruiker moet altijd een paar seconden wachten bij het opstarten van een applicatie en je kunt dan maar het beste een splashscreen laten zien. Een zwart scherm is geen optie: dan denkt de gebruiker dat de iPhone is vastgelopen.

Vooral bij grote games kan het opstarten een behoorlijke tijd duren, terwijl je intussen kijkt naar een ‘diashow’ met logo’s van organisaties die aan de game hebben meegewerkt. Het vertonen van zo’n splash screen levert eigenlijk geen extra vertraging op en maakt de wachttijd iets draaglijker. Er is eigenlijk geen beter alternatief.

Meer info: Furbo (blog van Craig Hockenberry)
Via: iPhonewereld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 oktober 2008, 15:40
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.