Britse boulevardkranten gefopt door iPhone-geest

Een 47-jarige bouwvakker stuurde een foto in, waarop een geest van een 8-jarig jongetje te zien was. Gek genoeg komt diezelfde geestesverschijning voor in de applicatie Ghost Capture.

geest iphoneBij de Britse schandaalkrant The Sun kun je geld verdienen als je een goed verhaal te melden hebt. De 47-jarige bouwvakker John Fores maakte er gebruik van: hij stuurde een foto in van een school, die hij aan het slopen was. Op zich niets bijzonders, totdat je beter kijkt en ziet dat er rechts op de foto een geest te zien is. Het gaat om een circa 8-jarig jongetje in ouderwetse kleding en een pet, die recht in de camera kijkt. De bouwvakker beweert dat het jongetje niet te zien was toen hij de foto nam. Maar toen hij later de foto op zijn iPhone bekeek, was de geestesverschijning wel te zien. Was het jongetje door een tragisch ongeval op school om het leven gekomen?

ghost capture The Sun vond het de moeite waard om de foto te plaatsen en collega-schandaalkrant The Daily Mail deed het ook. De betrokken bouwvakker heeft met geen woord gelogen, maar hij vergat wel één cruciaal punt te vermelden: hij maakte gebruik van de iPhone-applicatie Ghost Capture. Met die applicatie kun je allerlei geesten in foto’s laten verschijnen. Doodskoppen, oude vrouwtjes of kinderen die met een treurige blik de camera inkijken: je plakt ze over de foto heen en door het transparante effect lijkt het net echt. Dat twee grote kranten de foto hebben geplaatst is een bewijs dat het er toch overtuigend genoeg uitzag.

Downloaden: Ghost Capture (€0,79)

ghostboy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2010, 12:15
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.