‘iPhone 5s in Nederland tweemaal zoveel verkocht als iPhone 5c’

De iPhone 5s in Nederland tweemaal zoveel verkocht als de iPhone 5c. Dat blijkt uit cijfers van telecomexpert Danijel Dercksen.

iphone 5s 5c smalDe iPhone 5s is in Nederland tweemaal zoveel verkocht als de iPhone 5c. Ook hebben Nederlanders in november meer losse toestellen gekocht dan toestellen met abonnement. Het is de eerste keer dat de omslag plaatsvond. Dat zegt Danijel Dercksen van telecomsite AllAboutPhones via Twitter. Apple brengt zelf geen concrete verkoopcijfers over de verhouding tussen de iPhone 5s en iPhone 5c naar buiten, maar eerdere marktonderzoeken wezen er al op dat de iPhone 5c minder populair is.

Onderzoek van Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) maakte in oktober bijvoorbeeld al duidelijk dat de iPhone 5s meer dan tweemaal zo vaak is verkocht als de iPhone 5c. In Nederland zou die verhouding dus ongeveer hetzelfde liggen, meent Dercksen, die zijn bronnen niet wil onthullen maar al langere tijd beschikt over Nederlandse cijfers van de telecommarkt. Exacte cijfers over het aantal verkochte iPhones heeft hij echter niet.

Begin dit jaar bleek uit cijfers van GfK dat het marktaandeel van de iPhone in Nederland in de loop van het jaar 2012 was gestegen van 10 procent naar 15 procent, een mooie stijging. Grote verliezers waren toen Nokia en BlackBerry.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2013, 17:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.