iPhone 3G: in Frankrijk zonder abonnement voor €509 en €609

In Frankrijk kun je de iPhone 3G straks voor respectievelijk €509 (8GB) en €609 (16GB) zonder abonnement kopen. De simlock eraf halen kost nog eens 100 euro extra.

Orange verkoopt 100.000 iPhones in FrankrijkDe Franse mobiele operator Orange gaat de iPhone 3G in Frankrijk ook zonder abonnement aanbieden. Het 8GB exemplaar gaat zonder abonnement €509 kosten en voor de 16GB iPhone 3G moet je €609 betalen. Deze toestellen zijn nog wel voorzien van een simlock, maar die kun je er voor €100 laten afhalen. Orange is verplicht om de simlock een halfjaar na de lancering gratis te verwijderen. Omdat België hetzelfde verbod op koppelverkoop kent, denkt ZDNet dat de prijzen een indicatie zijn wat de iPhone in België gaat kosten.

De iPhone 3G is vanaf 17 juli in Frankrijk te koop. Apple vereist dat elke gebruiker met een legaal gekraakte simlockvrije iPhone contact opneemt om te verklaren dat de simlock er op een legale wijze is afgehaald. De koper kan dan zijn IMEI-nummer op een speciale lijst laten zetten, zodat het toestel in de toekomst ook zonder problemen updates kan ontvangen.

Eerder kostte de simlockvrije Franse iPhone €649 euro en bleek dat ongeveer twintig procent simlockvrij werd gekocht. Ongeveer hetzelfde percentage (namelijk 18%) wordt ook in andere landen eigenhandig simlockvrij gemaakt. Ervaringen bij het legaal simlockvrij maken van de Franse iPhone met het vorige model kun je lezen in een iPhoneclub wiki-artikel.

Via: ZDNet.be
Met dank aan Jean-Paul E.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2008, 15:09
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.