iPad-robot Double verstuurd naar eerste kopers

De iPad-robot Double is verstuurd naar de eerste kopers. Met de Double kun je via je iPhone of iPad op afstand een robot besturen.

Double RoboticsDouble Robotics toonde in 2012 de Double, een robot waar je een iPad aan bevestigt zodat je je hem met een bijbehorende app op een andere iDevice kunt besturen. Inmiddels zijn de eerste exemplaren van de Double naar kopers die een reservering hadden geplaatst verstuurd. Volgens Double Robotics zijn de eerste honderd exemplaren zelfs al gearriveerd.

De Double wordt verkocht voor 2.000 dollar, een prijs die later zal worden verhoogd met 500 dollar. De Double is alsnog veel goedkoper dan andere op afstand bestuurbare robots, iets dat vermoedelijk te danken is aan het gebruik van de iPad. Er is immers geen speciale boordcomputer meer nodig, maar enkel jouw iPad en een bijbehorende app.

De robot kan voor meerdere doeleinden worden gebruikt. Zo liet Double Robotics eerder al zien dat je met de iPad-robots bijvoorbeeld door een museum kunt rijden, of dat doktoren hem kunnen gebruiken om op afstand met patienten te praten. Om dat de iPad het gezicht van de robot is, kan de camera van je besturende iDevice worden gebruikt om je gezicht te laten zien. Naast je iPad en twee wielen heb je alleen niks om met de robot te besturen. Wil je een fysieke handeling uitvoeren, dan zul je alsnog in levende lijve ergens moeten langskomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2013, 19:30
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.