iPad-productiebaas Rita Lane met pensioen

iPad-productiebaas Rita Lane is bij Apple met pensioen. Ze was verantwoordelijk voor de productietak van de iPad en Mac.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Rita LaneApple-topvrouw Rita Lane is met pensioen. Dit blijkt uit een cv-wijziging op LinkedIn. Hoewel Lane zelden genoemd werd bij Apple-presentaties en andere evenementen, had ze een belangrijke rol bij de productie van de iPad en Mac als vice president of operations. Vanuit deze positie was Lane verantwoordelijk voor de samenwerkingen met Apple’s productieketen. Het is onduidelijk of Apple al een vervanger voor Lane heeft gevonden, maar de kans lijkt vrij groot. Een pensioen wordt immers vaak ver van tevoren aangekondigd, waardoor Apple lang de tijd had om iemand klaar te stomen voor de positie.

Lane werd in 2008 door Tim Cook bij Apple binnengehaald. Daarvoor had ze twee jaar lang gewerkt bij Motorola als Senior Vice President en weer daarvoor werkte ze 15 jaar lang als Vice President binnen IBM’s productietak. Vanuit haar positie had ze een essentiële rol bij de productie van nieuwe iPads, Macs en Mac-accessoires. Het ging hierbij echter om het praktische aspect van de productie, waardoor Lane niet vaak bij keynotes aan bod kwam. Het ontwerp had ze verder weinig mee te maken.

Apple’s Vice President of Global Retail Stores Denise Young heeft vandaag promotie gemaakt. Zij staat voortaan aan het hoofd van Apple’s human resource-divisie. Daarmee vervangt ze Joel Podolny, die zich volledig bezig zal houden met Apple University.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 17:14
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.