iPad-ontwikkelaars verslaan Android en BlackBerry

Flurry heeft ontdekt dat er de afgelopen 60 dagen veel nieuwe iPad-ontwikkelprojecten zijn gestart. Maar liefst 22% van de nieuwe projecten heeft te maken met de iPad.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipad appsFlurry heeft onderzoek gedaan hoeveel ontwikkelaars bezig zijn met applicatie voor de iPhone, iPad, Android en BlackBerry. Daaruit blijkt dat het percentage iPhone-ontwikkelaars is afgenomen van 78 naar 67 procent. Het aantal Android-ontwikkelaars nam ook sterk af: van 18 naar 10%. En ook bij Blackberry is het percentage ontwikkelaars afgenomen: van 4 naar nog maar 1%. Tegelijk is er een grote groep iPad-ontwikkelaars bijgekomen: van 0 naar 22%.

Flurry verzamelde gegevens uit 2009 en vergeleek ze met afgelopen 60 dagen in begin 2010. Van alle nieuwe projecten die de afgelopen 60 dagen zijn gestart, hebben dus 22% te maken met de iPad.

flurry ipad project

Dat het aantal Android- en Blackberry-ontwikkelaars zo daalt, wil overigens niet zeggen dat de ontwikkelaars overlopen naar het andere kamp, of dat het absolute aantal Android- of Blackberry-ontwikkelaars daalt. De twee besturingssystemen kunnen echter niet opboksen tegen de veel sterkere groei van de iPad.

Toen de iPhone App Store in juli 2008 van start ging, stonden er 500 applicaties in de store. Bij de iPad zijn dat al enkele duizenden, die speciaal voor de iPad zijn gemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 10:28
Categorie Apps
Onderwerpen android, blackberry, developers, flurry, iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.