ipad zakelijk

iPad is een Windows-killer volgens durfkapitalist Y Combinator

De iPad is een Windows-killer, zegt durfkapitalist Y Combinator. Ze doen een oproep voor bedrijven die iPad-applicaties willen ontwikkelen en daar financiële steun bij nodig hebben.

ipad zakelijkY Combinator is een bedrijf dat durfkapitaal beschikbaar stelt aan start-ups. In hun nieuwste RFS (Request For Startups) zijn ze op zoek naar investeringskansen voor bedrijven die iPad-applicaties willen maken. Ze hebben hoge verwachtingen van het nieuwe apparaat. Het is niet zomaar een tablet… het is een Windows-killer!

Ontwikkelaars willen misschien een computer waarbij je alles kunt regelen, maar gewone mensen hebben liever een goedkoop apparaat dat domweg werkt. De iPad dus. En zodra ze die iPad in huis hebben gehaald, zullen ze merken dat ze hun Windows-computer steeds minder gebruiken.

Y Combinator wil met de oproep in contact komen met bedrijven die iPad-applicaties gaan maken en daarvoor extra geld nodig hebben. Op het gebied van games en educatieve toepassingen zijn allerlei nieuwe ideeën mogelijk, maar Y Combinator verwacht ook veel van iPad-toepassingen voor grote bedrijven. Een paar medewerkers brengen een iPad mee naar het werk, het ziet er als kleine tabletcomputer onschuldig uit, maar voor je het weet kun je er niet meer zonder.

Y Combinator schrijft:

Most people think the important thing about the iPad is its form factor: that it’s fundamentally a tablet computer. We think Apple has bigger ambitions. We think the iPad is meant to be a Windows killer.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 15:29
Categorie Achtergrond
Onderwerpen china, kloon, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.