Apple wil rechtszaak tegen HTC wegens inbreuk op 20 patenten

Apple heeft een rechtszaak tegen HTC aangespannen wegens inbreuk op 20 Apple-patenten. Steve Jobs geeft aan dat hij niet langer achterover kan leunen en iets wil doen tegen het ongeoorloofd stelen van technologie. Het gaat om de gebruikersinterface, architectuur en hardware.

htc desireApple heeft vandaag een rechtszaak tegen HTC aangespannen wegens inbreuk op 20 Apple-patenten. De patenten hebben te maken met de gebruikersinterface van de iPhone, de onderliggende architectuur en de hardware. Als toelichting zegt CEO Steve Jobs: “We kunnen blijven zitten en toekijken hoe concurrenten onze gepatenteerde uitvindingen stelen, of we kunnen er iets aan doen. We hebben besloten om er iets aan te doen.” Hij voegt eraan toe: “We denken dat concurrentie gezond is, maar concurrenten moeten originele technologie creëren en niet die van ons stelen.”

Apple is ook nog verwikkeld met Nokia in een strijd om patenten. Een van de laatste ontwikkelingen daarin, is dat Apple heeft gevraagd een importverbod voor Nokia-toestellen in de VS in te stellen. De nieuwe rechtszaak is ingediend bij de U.S. International Trade Commission (ITC) en het Amerikaanse districtsgerechtshof in Delaware.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2010, 16:25
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.