iPad-beeldscherm wint internationale SID-prijs

De Society of Information Display (SID) heeft de iPad uitgeroepen tot het apparaat dat het beste gebruik maakt van haar beeldscherm. De kijkhoek, dikte en batterijduur van het iPad-beeld worden geroemd.

SID Gold Award voor de iPadDe iPad is de beste toepassing voor een beeldscherm, concludeert de Society of Information Display (SID), een organisatie die prijzen uitreikt aan de beste beeldschermen. Apple’s tablet ging aan de haal met de ‘Display Application of the Year Gold Award’. “Het beeldscherm van de iPad levert een superieure kijkervaring met een minimale kleurenverandering als je vanuit een scherpe hoek kijkt. Het geeft ontwerpers de kans innovatieve apps te ontwikkelen die de kijkervaring verder vooruit stuwen“, aldus het juryrapport.

De volledige beschrijving van de prijs in het Engels is volgens The Loop:

The iPad marks a new era of tablet computing, transforming the way people communicate, consume and create content, play games and learn. The iPad LCD’s Mobile IPS technology combines with its innovative Multi-Touch user interface and unique system design to enable the iPad’s versatility in numerous applications. The iPad display provides a superior viewing experience with a minimized gamma shift over viewing angles, enabling designers to create innovative apps that further enhance the viewing experience. The iPad’s fully customized design leverages the existing amorphous silicon thin-film transistor (a-Si TFT) infrastructure in an innovative, ultra-thin product with the unique LCD and an innovative power-management system that achieves maximum power efficiency – 10 hours of battery life for WiFi web surfing and 9 hours for 3G web surfing.

In het kort roemt de jury behalve de kijkhoek van het beeldscherm ook de geringe dikte van het scherm. Daarnaast is ze lovend over de batterijduur en de unieke mogelijkheden van de multi-touchtechniek.

De jury van SID roemt de iPhone ook. Het Retina-beeldscherm van de iPhone 4 ontving de prijs voor ‘Display of the Year Gold Award’; beeldscherm van het jaar dus. Het juryrapport:

“Dit jaar heeft Apple zijn record van het revolutionaliseren van persoonlijke communicatie-technologie verlengd met de introductie van het iPhone 4 Retina-beeldscherm. Omdat het vier keer zoveel pixels huist als hetzelfde 3,3-inch-scherm van oudere iPhone-modellen, is het scherm van 640 x 960 pixels de nieuwe maatstaf in de industrie voor beeldschermresolutie, energieverbruik en beeldkwaliteit. Door het gebruik van IPS (In-plane switching) technologie, heeft de iPhone 4 een betere kijkhoek dan conventionele mobiele beeldschermen. Dat levert een betere kijkervaring op voor de eindgebruiker in elke applicatie.”

De SID Awards worden elk jaar uitgereikt aan prominente personen binnen de beeldschermindustrie. Daarnaast zijn er algemene prijzen voor technologieën, waar Apple er nu twee van in de wacht heeft gesleept.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2011, 11:45
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.