‘iPad 5 in derde kwartaal, iPad mini 2 tijdens de feestdagen’

Aziatische industriesite Digitimes stelt dat de iPad 5 in het derde kwartaal van 2013 zal verschijnen, gevolgd door een iPad mini 2 rond de feestdagen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad 5 Martin HajekApple is van plan om de productie van de iPad 5 in juli of augustus te starten, om hem ergens in het derde kwartaal van dit jaar te verkopen. Dit stelt de industriesite Digitimes op basis van bronnen binnen Apple’s productieketen. In het derde kwartaal zou Apple 5 miljoen exemplaren van de iPad 5 op de markt brengen. De nieuwe iPad mini zal dit jaar niet gelijktijdig met de grote iPad verschijnen: volgens de website zal Apple de iPad mini 2 pas een paar maanden later introduceren en begint de productie hiervan in september of november. Op deze manier hoopt Apple dat de verkoop van de iPad 5 niet wordt beïnvloed door de iPad mini 2.

De iPad 5 zal volgens de bronnen een nieuw ontwerp met dunnere schermranden krijgen. Ook wordt de nieuwe iPad tot 30 procent lichter. De bronnen beamen daarmee eerdere geruchten die we al hebben gehoord.

Dit is niet de eerste keer dat het derde kwartaal van 2013 als een mogelijke verschijningsdatum voor de iPad 5 wordt genoemd. KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo bracht in april nog hetzelfde naar buiten. Nu hebben we twee bronnen die hetzelfde beweren – waardoor het iets waarschijnlijker is dat deze periode ook klopt. Toch blijft het een gerucht: zeker zijn we pas als Apple de iPad 5 heeft aangekondigd. Het eerstvolgende Apple-evenement is WWDC op 10 juni, maar het lijkt er op dat er dan geen iDevices worden besproken.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:30
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.