Indrukwekkende ebook-reader voor de iPhone

Reader is een ebook-reader voor de iPhone, waarmee je electronische boeken en langere tekstbestanden kunt lezen. De fraai vormgegeven applicatie gebruikt een virtuele boekenplank om je ebooks op te bewaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ebook reader iphoneHet lezen van ebooks is de afgelopen weken in een stroomversnelling geraakt, nu NRC is gestart met een krant op e-paper en de Open Universiteit zelfs complete studieboeken als ebook gaat aanbieden. In beide gevallen heb je er een dure ebook-reader voor nodig: de Hanlin V3 kost €349 en de iLiad is nog aanmerkelijk duurder: €649. Natuurlijk kun je ebooks ook op je iPhone lezen: die geeft niet het gevoel van bijna-echt papier, maar is door het grote scherm wel uitermate geschikt om teksten te lezen. Ontwikkelaar dbElement heeft nu een ebook-reader ontwikkeld voor de iPhone met een erg fraaie interface.


Reader iPhonedbElement ken je misschien al van de applicaties Noter en Mind Dojo. Als je Reader opstart zie je de boeken als losse iconen, waarop je kunt klikken om het betreffende boek te openen. Met één vingertik op de onderste helft van het scherm blader je naar de volgende pagina. De layout van Reader ziet er overzichtelijk uit, je kunt fontgrootte aanpassen, bookmarks zetten en nog veel meer.

Om nieuwe boeken te importeren open je Reader op de pc, waarna je de tekst in een vak kopieert en plakt. De tekst wordt automatisch aangepast aan het schermformaat van de iPhone. Is het boek te groot voor de iPhone-reader, dan wordt het automatisch in meerdere stukken verdeeld. Reader is helemaal gratis.

Meer info: dbElement (klik op de knop Next App)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:44
Categorie Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.