iMarkMySpot: geotaggen van foto’s uit je camera

Met iMarkMySpot kun je locaties van foto's geotaggen. De foto's die je later uit je normale digitale camera haalt, kun je daarna voorzien van locatie-informatie.

iMarkMySpotiCloseBy.com heeft iMarkMySpot uitgebracht, een iPhone-applicatie waarmee je locaties kunt geotaggen. De naam van de applicatie wekt een beetje de indruk dat je met iMarkMySpot digitaal je territorium kunt afbakenen, maar dat is niet het geval. Met iMarkMySpot kun je locaties vastleggen om later foto’s die je met een digitale camera hebt gemaakt, te kunnen geotaggen.

De applicatie gebruikt de GPS-functie van de iPhone om de lokatiegegevens nauwkeurig vast te leggen. Je kunt de informatie in GPX-formaat mailen zodat je ze op de computer kunt combineren met de gemaakte foto’s. Het tijdsstempel op de foto’s moet dan worden samengevoegd met de geotags. Je hebt hiervoor fotobeheersoftware nodig, die niet wordt meegeleverd. Google Earth, EasyGPS en andere GPS-mappingsoftware is ook geschikt om de gegevens in te lezen. Voor elke vastgelegde locatie worden lengte- en breedtegraad, tijd, datum en eventueel de naam van het waypoint geregistreerd. De GPX-data is geschikt voor camera’s van Canon, Nikon, Sony, Kodak, Fujifilm en andere fabrikanten, zowel goedkope als dure modellen.

Installeren: iMarkMySpot (€0,79 / $0,99)
Tipgever: Slodo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 september 2008, 13:46
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.