iCulture iKids logo

iKids week 50: Tom & Jerry, Dr. Panda’s Kerstbus en meer

In de iKids van week 50 een kersteditie. Nieuwe apps van Tom en Jerry, bestuur zelf Dr. Panda's Kerstbus en haren knippen in Toca Hair Salon Christmas.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoOm alvast een beetje in de stemming te komen hebben we deze week drie fijne apps voor de feestdagen. Begin je kerstvakantie bijvoorbeeld goed, door de kerstman een nieuw kapsel aan te meten in een grappige variant op Toca Hair Salon. Vul de rest van de donkere dagen met het ontdekken van een nieuwe interactieve aflevering van Tom & Jerry: Santa’s Little Helpers. Tot slot is Dr. Panda’s Kerstbus net als zijn voorganger een kijkje waard. Veel plezier met alle voorpret!

Tom & Jerry: Santa’s Little Helpers Appisode

Tom &  JerryHet verhaal van Tom en Jerry, de bekende kat en muis die elkaar niet kunnen luchten of zien, is iedereen bekend. Ditmaal speelt het duo de hoofdrol in een speciale kerst-appisode, waarin Jerry bij de kerstman in huis woont en Tom hier per ongeluk ook terecht komt. Voor wie nog niet bekend is met het fenomeen Appisode: dat is een bestaande aflevering van een tekenfilmserie, die speciaal voor de iPad en iPhone interactief is gemaakt. Kinderen kunnen bijvoorbeeld bepalen met welk instrument ze Tom wakker laten schrikken, de kerstboom versieren en Jerry helpen om gardes van de mixer in het gezicht van Tom af te vuren. Het uiteindelijke doel is dat de natuurlijke vijanden de handen ineen slaan en samen het kerstfeest weten te redden. De applicatie is Engelstalig, dus het is wel leuk als ouders er af en toe even naast gaan zitten. Geschikt voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud.

Dr. Panda’s Kerstbus

Dr. Panda's KerstbusIn Dr. Panda’s Kerstbus kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar oud in een vrolijke kerstbus rondrijden. Met rendierhoorns op het dak en een rode neus aan de voorkant, rijdend door een winters landschap. Als buschauffeur haal je dieren op bij de bushalte en zet je hen af op hun bestemming. Onderweg moet je rekening houden met wandelaars die graag willen oversteken en bruggen die opengaan en is het de bedoeling dat je netjes wacht voor het stoplicht. De besturing werkt makkelijk en is vanuit twee gezichtspunten opgezet. Je kan ervoor kiezen om achter het stuur te gaan zitten, maar ook van bovenaf meekijken. Net als in de originele versie wordt de wereld om je heen willekeurig opgebouwd, waardoor het spel niet snel zal vervelen. Dr. Panda’s Kerstbus is momenteel gratis te downloaden.

Toca Hair Salon – Christmas Gift

Toca Hair Salon ChristmasDe bekende en populaire app Toca Hair Salon heeft special voor kerst een speciale editie uitgebracht. Hierin kunnen kinderen vanaf 3 jaar oud de kerstman een nieuw fris uiterlijk aanmeten. Zijn haren zijn te knippen of scheren, zijn warrige baard mag worden getrimd. Ook kan je zijn kapsel een gekke kleur en geven zijn er nieuwe accessoires toegevoegd. Erg vermakelijk, net als het originele Toca Hair Salon.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.